Ενώπιον του εισαγγελέα Χανίων οδηγήθηκε το πρωί ο 48χρονος Νορβηγός ο οποίος κατηγορείται για την άγρια δολοφονία της 54χρονης συντρόφου του, μητέρας τριών παιδιών, πριν από μια εβδομάδα στα Μεσκλά.

Ο εισαγγελέας του απήγγειλε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της οπλοχρησίας και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 10:30 το πρωί της Παρασκευής στην ανακρίτρια Χανίων.

Στην κατάθεση του στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας ο 48χρονος ομολόγησε ότι αυτός σκότωσε την άτυχη γυναίκα αλλά χωρίς να πει λεπτομέρειες.

«Δεν ήθελα να τη σκοτώσω. Είχαμε πιει και οι δύο. Θυμάμαι μόνο τα αίματα στο δωμάτιο» φέρεται να είπε ανακρινόμενος σύμφωνα με το neakriti.gr.

Ο Νορβηγός, που αναζητείτο από την αστυνομία από την περασμένη Κυριακή όταν και βρέθηκε το πτώμα της ελληνίδας συντρόφου του, εντοπίστηκε χθες το απόγευμα στα Λινοπεράματα και συνελήφθη από άνδρες της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης και της Ομάδας Πεζών Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου.

Ήταν ξαπλωμένος μέσα στο αυτοκίνητο του θύματος στο κάθισμα του συνοδηγού και δεν προέβαλε καμία αντίσταση.

Αργότερα είπε ότι αφού διέφυγε, πέρασε ένα βράδυ σε ξενοδοχείο στα Μάταλα και τα υπόλοιπα κοιμόταν στο αυτοκίνητο.

Αργά χθες τη νύχτα οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

Το αλκοόλ και η απόπειρα αυτοκτονίας

«Μαλώναμε συχνά. Εκείνο το βράδυ ήμασταν και οι δύο υπό την επήρεια αλκοόλ» υποστήριξε στους αστυνομικούς.

Ο 48χρονος είχε σύμφωνα με πληροφορίες πρόθεση να βάλει τέλος στη ζωή του. Μάλιστα είχε συνδέσει την εξάτμιση του αυτοκινήτου μέσα στο οποίο εντοπίστηκε , με την καμπίνα του οχήματος.

Από τη στιγμή της σύλληψής του πάντως εμφανίζεται σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σχεδόν απαθής.