Χιλιάδες λίτρα ακατάλληλων ή ληγμένων οινοπνευματωδών και άλλων αλκοολούχων ή μη ποτών, καθώς και ποσότητα ξηρών καρπών, δεσμεύτηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων που έκαναν κλιμάκια της περιφέρειας, σε ανώνυμη εταιρία ποτών και ειδών διατροφής, στην περιοχή του Αγρινίου.

Ειδικότερα, δεσμεύτηκαν πλαστικές φιάλες με κονιάκ, ούζο, τσίπουρο, βότκα, άγνωστο αλκοολούχο ποτό, κόκκινο, λευκό και ροζέ κρασί, μπίρες, ξύδι, χυμοί φρούτων, νερό, τσάι, αναψυκτικά, καφέδες, μη αλκοολούχα ποτά, σόδες και ξηροί καρποί.

Σύμφωνα με την περιφέρεια, τα παραπάνω προϊόντα δεσμεύθηκαν, διότι χαρακτηρίστηκαν ως μη ασφαλή για ανθρώπινη κατανάλωση, λόγω μη σωστής αποθήκευσης και αποσύνθεσης των συσκευασιών, με αποτέλεσμα πιθανή μόλυνση προερχόμενη από ξένες ουσίες και αλλοίωση. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την περιφέρεια, υπήρξε έλλειψη φορολογικών στοιχείων και τιμολογίων, μη αναγραφή ενδείξεων επί των συσκευασιών, καθώς και ύπαρξη προϊόντων με περασμένη χρονολογία ελάχιστης διατηρησιμότητας.

«Πρόκειται για μία σημαντική επιτυχία των υπηρεσιών μας που συνεχίζουν τους ενδελεχείς ελέγχους σε διάφορες επιχειρήσεις, αλλά και στο δρόμο, προκειμένου πάντοτε να είναι προστατευμένοι οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας» δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ελέγχων.