Ημέρα Προληπτικής Ιατρικής Φροντίδας για ανασφάλιστους και άνεργους επαγγελματοβιοτέχνες διοργάνωσαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η ΓΣΕΒΕΕ και η ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής της ΓΣΕΒΕΕ. Οι πολίτες που προσήλθαν από νωρίς των πρωί ως αργά το μεσημέρι, είχαν την ευκαιρία οι ίδιοι και οι οικογένειές τους να εξεταστούν προληπτικά από ειδικούς γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.

Ο προληπτικός έλεγχος περιελάμβανε κλινική εξέταση από Παθολόγο, Παιδίατρο, Καρδιολόγο, Ορθοπαιδικό, καθώς και εργαστηριακές εξετάσεις από Βιοπαθολόγο, όπου χρειάζονταν.

Επίσης, τα παιδιά των ανασφάλιστων γονέων είχαν τη δυνατότητα υπερηχολογικού καρδιολογικού ελέγχου που χρειάζονται για τη βεβαίωση του σχολείου ή για τα αθλήματά τους και της χορήγησης δωρεά εμβολίων που υπαγορεύει ο βασικός εμβολιασμός και αδυνατούν να πληρώσουν οι γονείς τους.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ.Πατούλης έκανε ιδιαίτερη μνεία για τη σπουδαιότητα της πρόληψης, ειδικά σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως οι ανασφάλιστοι και οι άνεργοι συμπολίτες μας που λόγω οικονομικής δυσχέρειας παραμελούν την υγεία τους διότι δε δύνανται να την πληρώσουν. Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθάς από τη μεριά του τόνισε το μέγεθος του προβλήματος όταν 577.000 οικογένειες μέλη και πρώην μέλη της ΓΣΕΒΕΕ είναι ακάλυπτοι ασφαλιστικά χωρίς γιατρό και φάρμακα, λόγω αδυναμίας πληρωμής των ασφαλιστικών και φορολογικών τους υποχρεώσεων. Τέλος, με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας του Παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στη ΓΣΕΒΕΕ, ο Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κ.Δημτσας δήλωσε ότι με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κκ Ιερωνύμου Β΄, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, μέσω του φιλανθρωπικού της οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ είναι κοντά σε κάθε ανασφάλιστη οικογένεια των επαγγελαμτοβιοτεχνών που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Συνολικά, στη σημερινή ημέρα Προληπτικής Ιατρικής Φροντίδας εξετάστηκαν 80 πολίτες, ενώ παρόμοιες εκστρατείες ιατρικής παρακολούθησης θα επαναληφθούν στο άμεσο μέλλον.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής-παράρτημα ΓΣΕΒΕΕ λειτουργεί κάθε Τρίτη 12μμ έως 7μμ στην οδο Καποδιστρίου 24. Πληροφορίες κάθε Τρίτη 211 411 1590 και καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου στα κεντρικά γραφεία του Ιατρείου στην οδό Σεβαστουπόλεως 113 στο τηλ 210 3839770 από τις 9πμ έως 5μμ.