«Άνθρακες» αποδείχτηκε ο χρυσός για τέσσερις ιδιοκτήτες χρυσοχοείων στη Δράμα, την Καβάλα και τη Χρυσούπολη, οι οποίοι προμηθεύτηκαν από ζευγάρι Ελλήνων δήθεν χρυσά κοσμήματα, τα οποία στη συνέχεια αποδείχτηκαν κίβδηλα. Οι τέσσερις υποθέσεις εξαπάτησης και ισάριθμες απόπειρες, εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς των τμημάτων Ασφαλείας Δράμας και Καβάλας και του αστυνομικού τμήματος Χρυσούπολης.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες μία 45χρονη και ένας 50χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες. Οι δύο δράστες μετέβησαν την 1η Νοεμβρίου στη Δράμα και στις 8 στην Καβάλα και τη Χρυσούπολη, όπου η γυναίκα, προσποιούμενη την πελάτισσα, μπήκε σε χρυσοχοεία κι επιχείρησε να πουλήσει, ως χρυσές, αλυσίδες άγνωστου υλικού κατασκευής.

Συνολικά, οι δύο δράστες κατόρθωσαν να πουλήσουν 12 αλυσίδες έναντι του ποσού των 2.410 ευρώ, ενώ σε τέσσερις περιπτώσεις η πράξη τους έγινε αντιληπτή και τράπηκαν σε φυγή. Η δικογραφία σε βάρος τους θα αποσταλεί στις αρμόδιες εισαγγελίες Πρωτοδικών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν εμπλοκή τους σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.