Η Χίος μοιάζει με καζάνι να βράζει παρά το γεγονός ότι σήμερα 27 Φεβρουαρίου έφυγαν δυνάμεις των ΜΑΤ από το νησί. Φαίνεται όμως πως μέχρι και τελευταία στιγμή, η ένταση ήταν στο κόκκινο.

Όπως βλέπετε και στις εικόνες από το λιμάνι των Μεστών, σημειώθηκε κυνηγητό ανάμεσα σε πολίτες και αστυνομικούς ενώ έσπασαν τζάμια αυτοκινήτου και προκλήθηκαν μικρές εστίας φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το τοπικό alithia.gr, όλα ξεκίνησαν όταν στο λιμάνι των Μεστών, στη Χίο, βρίσκονταν 14 κλούβες με άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι φορούσαν πολιτικά ρούχα, περιμένοντας την άφιξη του πλοίου για την αποχώρησή τους από το νησί.

Κάτοικοι της Χίου που τους περίμεναν εκεί άρχισαν να τους βρίζουν με αποτέλεσμα οι άνδρες των ΜΑΤ, μην υπακούοντας στις εντολές των ανωτέρων τους να πάρουν κράνη, γκλομπς και δακρυγόνα και να επιτεθούν ανεξέλεγκτα κατά των πάντων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι προπηλάκισαν ακόμη και άνδρες του Λιμενικού Σώματος που βρίσκονταν εκεί για να διευκολύνουν την αποχώρησή τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, άρχισαν να κυνηγούν κόσμο ακόμη και πάνω στα υψώματα και προκάλεσαν πυρκαγιά πίσω από τον λιμενικό σταθμό των Μεστών.