Συγκλονιστική είναι η περιγραφή του 17χρονου που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού σε σχολείο στον Βύρωνα από 17 άτομα, για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε.

«Ήρθαν από πάνω μου και πατούσαν, δηλαδή περνούσε ένας-ένας και μου πατούσε το κεφάλι» είπε ο νεαρός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

«Ήταν τόσο άνανδρο, τόσο λυπητερό για αυτούς» είπε για τους δράστες της επίθεσης.

Ο μαθητής που έχει εμφανή ακόμη τα σημάδια από τον ξυλοδαρμό του, καθώς φοράει κολάρο και νάρθηκα στη μύτη, αποκάλυψε όσα έζησε την περασμένη βδομάδα, όταν περικυκλώθηκε από τους νεαρούς στο προαύλιο του σχολείου κατά τη διάρκεια διαλείμματος.

«Με είχαν κυκλώσει και άρχισαν να με χτυπούν όλοι μαζί. Δεν μπορούσα να ξεφύγω από κάπου, προσπάθησα να αμυνθώ όσο μπορούσα αλλά δεν ήταν καθόλου εύκολο» δήλωσε.

«Το τραγικό είναι ότι συνέχισαν να με χτυπούν ακόμη και όταν ήμουν κάτω. Με χτυπούσαν από τον αυχένα μέχρι το κεφάλι. Είχα κάτι χτυπήματα πιο κάτω στο σώμα μου, αλλά είχαν επικεντρωθεί εκεί» περιέγραψε για τα εφιαλτικά δευτερόλεπτα που έζησε.

Για το περιστατικό μίλησε και ο πατέρας του 17χρονου:

«Έστω και μισό λεπτό να συνεχίζονταν, τα χτυπήματα θα ήταν μοιραία» δήλωσε.

Οι καθηγητές και οι φίλοι του μαθητή παρακολουθούσαν εμβρόντητοι, χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν.

«Η αδερφή μου προσπαθούσε να με προστατέψει με κάποιους φίλους μου. Δεν ξέρω αν θα κάναμε αυτή την κουβέντα αν δεν ήταν αυτοί» είπε ο 17χρονος.

Όλα ξεκίνησαν 45 λεπτά νωρίτερα όταν ο 17χρονος ζήτησε εξηγήσεις από έναν μαθητή του Γυμνασίου για όσα είχε κάνει στην αδερφή του.

«Του ζήτησα το λόγο και τους ζήτησα εξηγήσεις γι’ αυτό που έκαναν στην αδερφή μου. Της είχαν κλέψει χρήματα και την είχαν φτύσει στο πρόσωπο. Γενικότερα, δεχόταν πολλές φραστικές επιθέσεις και δεν μπορούσα να είμαι απλός παρατηρητής».

«Το παιδί στο οποίο πήγε να ζητήσει τον λόγο ο γιος μου έστειλε μηνύματα σε μια ομάδα παιδιών και τους είπε πως στο επόμενο διάλειμμα τους χρειάζεται όλους δίπλα του, καθώς θα πέσει ξύλο» δήλωσε η μητέρα του 17χρονου.

Στο επόμενο διάλειμμα ο 17χρονος περικυκλώνεται και το σχολείο μετατρέπεται σε πεδίο μάχης. «Με απίστευτη βιαιότητα, στοχευμένα στο κεφάλι και το πρόσωπο με κίνδυνο να χάσει την όρασή του στο αριστερό μάτι» διηγήθηκε ο πατέρας του.

Στο σχολείο επικράτησε πανδαιμόνιο. Λίγα λεπτά μετά, έφτασε ασθενοφόρο και ο 17χρονος μεταφέρθηκε αιμόφυρτος σε νοσοκομείο. «Στο επόμενο διάλειμμα είχε μαζέψει περίπου 15 άτομα τα οποία μου επιτέθηκαν και με χτύπησαν άγρια» λέει ο 17χρονος.

Η μητέρα του μαθητή ανέφερε φορτισμένα: «Ήρθε η μαμά ενός παιδιού η οποία θέλησε να μου ζητήσει συγγνώμη για τον τρόπο με τον οποίο τον χτύπησε το παιδί της».

Ο τραυματισμένος μαθητής τόνισε ότι θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη: «Θέλω να τους δω να δικάζονται, θέλω να τους δω να καταδικάζονται».

Οι γονείς του έχουν ήδη κινηθεί νομικά.