Την ύπαρξη σχεδίου για να οδηγηθούν στη φυλακή τρία πολιτικά πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων βρέθηκαν στο επίκεντρο της έρευνας για την υπόθεση Novartis, φέρεται να κατήγγειλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής καταθέτοντας συμπληρωματικά στο πλαίσιο της έρευνας για τους χειρισμούς στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελή, το σχέδιο εξυφαινόταν σε βάρος του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη και του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου.

Όπως φέρεται να κατέθεσε οι αναφορές του προκύπτουν από συζητήσεις που είχε τόσο με την τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου όσο και με την τότε Γενική Επιθεωρήτρια Μαρία Παπασπύρου. Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την αξιοπιστία των καταγγελιών του ο κ. Αγγελής δήλωσε πρόθυμος να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση μαζί τους.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός φέρεται να αναφέρθηκε, για ακόμη μια φορά, στον ρόλο του αποκαλούμενου «Ρασπούτιν» χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει.

Παράλληλα, όμως,  παρέπεμψε  και πάλι στις κυρίες Παπασπύρου και Δημητρίου αλλά και στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου που ξέρουν, όπως είπε, το όνομά του «Ρασπούτιν» καθώς του το είχαν αποκαλύψει.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο αντεισαγγελέας του Αρείου εξέφρασε την απορία του για ποιο λόγο δεν έχει κληθεί ακόμη η κ. Δημητρίου να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνάς.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός εμφανίζεται να έστρεψε τα βέλη του στην επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη στην οποία φέρεται να απέδωσε όχι μόνο ανεπάρκεια αλλά και δόλο. Μάλιστα , σύμφωνα με πληροφορίες, εκτίμησε πως από  τη συμπεριφορά της ήταν πασιφανές ότι στηριζόταν στις πλάτες τρίτου, δηλαδή του «Ρασπούτιν».

Ο κ. Αγγελής στην κατάθεση του, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε την πικρία του για τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκαν τα παραπάνω πρόσωπα τα οποία, όπως είπε, εμπιστεύονταν και είχε στενότατη συνεργασία.

«Νιώθω ότι με πούλησαν, με πρόδωσαν και με έστυψαν άνθρωποι που εμπιστεύτηκα κι αυτό είναι κάτι που με πονάει πολύ» φέρεται να ανέφερε χαρακτηριστικά. Οι νέες καταγγελίες του κ. Αγγελή πήραν, ήδη, το δρόμο για τη Βουλή καθώς ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή, που διενεργεί την έρευνα παρήγγειλε τη διαβίβαση της.