Νέα ένταση στην ΑΣΟΕΕ το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου.

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ πέταξαν χημικά και άρχισαν να σπρώχνουν για να διώξουν τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Οι αστυνομικοί έσπρωχναν τον κόσμο που ήταν έξω από το Ίδρυμα ενώ ανάμεσα τους ήταν και απλοί πολίτες που ήθελαν να δουν τι συμβαίνει.

Αυτή τη στιγμή τα πράγματα ηρέμησαν καθώς μετά από την κατακραυγή τα ΜΑΤ αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το εσωτερικό της ΑΣΟΕΕ και έμειναν έξω από το Ίδρυμα.

Νωρίτερα, επικράτησε ένταση έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με την αστυνομία να κάνει χρήση κρότου λάμψης και χημικά για να απωθήσει ομάδα νεαρών. Νωρίτερα, οι νεαροί είχαν επιτεθεί έξω από την ΑΣΟΕΕ με πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ.

Λίγο αργότερα,  περίπου 80 νεαρά άτομα και αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), που παραμένει κλειστό μέχρι τις 17 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την απόφαση της Συγκλήτου.

Για έξι φοιτητές – τραυματίες έκανε λόγο μιλώντας στον Realfm 97,8, ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Παναγιώτης Παπανικολάου, του οποίου τα παιδιά βρίσκονται εντός της ΑΣΟΕΕ. Ο κ. Παπανικολάου διευκρίνισε ότι ένας φοιτητής έχει τραυματιστεί στο κεφάλι και πέντε φοιτητές αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Παράλληλα, ο κ. Παπανικολάου κατήγγειλε ότι στο σημείο έχει φτάσει μόνο μία μηχανή του ΕΚΑΒ ενώ όπως είπε χρειάζονται τουλάχιστον πέντε ασθενοφόρα.

Βίντεο – Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος