Ταυτοποιήθηκε Καλάσνικοφ για χρήση σε τρομοκρατικές ενέργειες της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας»

Ταυτοποιήθηκε άλλο ένα Καλάσνικοφ για ληστεία σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών


ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
14:40
09/11/2019
Ταυτοποιήθηκε Καλάσνικοφ για χρήση σε τρομοκρατικές ενέργειες της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας»
11
loading

Σε βαλλιστική εξέταση των όπλων, που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας, ένα από τα Καλάσνικοφ που κατασχέθηκαν σε σπίτι στον Χολαργό χρησιμοποιήθηκε σε ληστεία σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στην ίδια περιοχής στις 21/10.

Όσον αφορά την εξέταση δεύτερο Καλάσνικοφ βρέθηκε ότι χρησιμοποιήθηκε σε αρκετές τρομοκρατικές ενέργειες της οργάνωσης  «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκε στις 25-05-2014 σε επίθεση στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στις 31-07-2016 στην πρεσβεία του Μεξικό στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες δύο επιθέσεις κατά διμοιρίας των ΜΑΤ που προστάτευε τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (10-01-2017 και 06-11-2017 κατά σειρά).

Υπενθυμίζεται ότι η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για την ρίψη χειροβομβίδας, την 10-11-2016, εναντίον της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα, επίθεση κατά την οποία επίσης είχε επέλθει τραυματισμός αστυνομικού.

Η σχετική ενημέρωση της Αστυνομίας:

Σε συνέχεια του από 09-11-2019 Δελτίου Τύπου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Από την μέχρι τώρα βαλλιστική εξέταση σε πολεμικά τυφέκια τύπου Kalasnikov, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε οικία της οδού 17ης Νοέμβρη 57 στον Χολαργό, έχει προκύψει ταύτιση ενός πολεμικού τυφεκίου με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στην ληστεία της 21-10-2019, σε κατάστημα ψυχαγωγικών - τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό.

Επίσης, ένα ακόμα πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalasnikov έχει ταυτοποιηθεί με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στις ακόλουθες τρομοκρατικές ενέργειες, την ευθύνη για τις οποίες έχει αναλάβει η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας»:

1. Ρίψη πυροβολισμών, την 25-05-2014 (ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών), εναντίον των κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα

2. Ρίψη πυροβολισμών, την 31-07-2016, εναντίον της Πρεσβείας του Μεξικό στην Αθήνα

3. Ρίψη πυροβολισμών, την 10-01-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα, κατά την οποία επήλθε τραυματισμός αστυνομικού.

4. Ρίψη πυροβολισμών, την 06-11-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για την ρίψη χειροβομβίδας, την 10-11-2016, εναντίον της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα, επίθεση κατά την οποία επίσης είχε επέλθει τραυματισμός αστυνομικού.

Οι έρευνες συνεχίζονται και για οποιαδήποτε εξέλιξη, θα σας ενημερώσουμε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

11
σχόλια
 1. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  Με πολύ λύπη διαβάζω καθημερινά στις ειδήσεις πόσο πολύ έχουν ξεφύγει οι άνθρωποι +η κοινωνία μας από τον αρχικό σκοπό της δημιουργίας μας. Ο άνθρωπος δεν πλάστηκε ούτε για να πεθαίνει ούτε για να αμαρτάνει. Ο άνθρωπος πλάστηκε για να ζει μέσα στην αγάπη, αλήθεια και δικαιοσύνη του Θεού που μας δημιούργησε.Οι άνθρωποι όμως προτιμούν το σκοτάδι γιατί τα έργα τους είναι πονηρά. Τους διαφεύγει όμως ότι Αυτός που μας δημιούργησε αγαπά πολύ την δικαιοσύνη+μια ημέρα, που όλα δείχνουν ότι είναι πολύ κοντά αυτή η ημέρα, θα έρθει και θα ζητήσει λογαριασμό από τον καθένα μας. Τότε ο κάθε άνθρωπος θα λάβει αυτό που του αξίζει και θα αναγκαστεί να ζήσει με τις επιλογές του αιώνια.+αυτή η ημέρα της κρίσεως+της δικαιοσύνης θα έρθει σε όλους, είτε κάποιος το πιστεύει και προετοιμάζεται για αυτήν την ημέρα, είτε κάποιος δεν την πιστεύει+η ημέρα αυτή θα είναι μια μεγάλη έκπληξη για αυτόν. Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα αλλά+σε όλο τον κόσμο ζουν με την εξής φιλοσοφία (ότι φάμε, ότι πιούμε, ότι αρπάξουμε+όσο πορνεύσουμε).Εφόσον εμείς δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει Θεός, τότε+ο Θεός είναι υποχρεωμένος να μην υπάρχει,+όταν δεν υπάρχει Θεός τότε όλα επιτρέπονται. Δυστυχώς οι άνθρωποι αυτοί που συνελήφθηκαν ζούσαν σκεπτόμενοι με πονηρό τρόπο. Δεν σέβονταν την ζωή των συνανθρώπων τους.Επίσης κάνανε+ληστείες για να έχουν εύκολο κέρδος.Ολα αυτά είναι αμαρτίες,+μάλιστα πολύ σοβαρές.+η Αγία Γραφή λέει ότι θα ήταν καλύτερα για κάποιον να μην είχε γεννηθεί παρά να βρεθεί ένοχος την ημέρα της κρίσεως.

 2. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  Θα ήθελα να εξηγήσω πόσο σοβαρό πράγμα είναι η αμαρτία+τι αιώνιες συνέπειες θα έχει για αυτούς που χωρίς ντροπή+συναίσθηση την διαπράττουν.Ο Ιησούς Χριστός είπε [21«Ακούσατε ότι ειπώθηκε στους αρχαίους:Μη φονεύσεις,+ “όποιος φονεύσει θα είναι ένοχος στο δικαστήριο”.
  22 Εγώ όμως σας λέω ότι καθένας που οργίζεται με τον αδελφό του ένοχος θα είναι στο δικαστήριο.+όποιος πει στον αδελφό του: “Ρακά”, ένοχος θα είναι στο συνέδριο. Όποιος όμως πει: “Μωρέ”, ένοχος θα είναι για τη γέεννα της φωτιάς.] Ματθαίος 5:21-22. Έτσι καταλαβαίνουμε ότι για τον Ιησού Χριστό αμαρτία δεν είναι μόνο η πράξη πχ της δολοφονίας ή της μοιχείας αλλά ακόμα+η επιθυμία της.Για τον Θεό ακόμα+αν βρίζεις ή κακολογείς τον συνάνθρωπο σου είναι σαν να τον έχεις δολοφονήσει+στο ουράνιο δικαστήριο θα κριθείς σαν τέτοιος. Αλλά δεν είναι μόνο η δολοφονία που είναι αμαρτία. Υπάρχουν+άλλες όπως [ 9 Ή δεν ξέρετε ότι οι άδικοι τη βασιλεία του Θεού δε θα την κληρονομήσουν; Μην πλανάστε· ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτρες ούτε μοιχοί ούτε θηλυπρεπείς ομοφυλόφιλοι ούτε αρσενοκοίτες ομοφυλόφιλοι,
  10 ούτε κλέφτες ούτε πλεονέκτες, ούτε μέθυσοι ούτε υβριστές ούτε άρπαγες δε θα κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού.
  11 +αυτά ήσασταν μερικοί·αλλά απολουστήκατε,αλλά αγιαστήκατε, αλλά δικαιωθήκατε με το όνομα του Κυρίου [μας] Ιησού Χριστού+με το Πνεύμα του Θεού μας] Α' Κορινθίους 6:9-11.Όσοι κάνουν μια ή περισσότερες από αυτές τις αμαρτίες κινδυνεύουν.Όμως ο Ιησούς συγχωρεί+αλλάζει τον άνθρωπο αν μετανοήσει+πιστέψει στο Ευαγγέλιο.

 3. avatar Φονιάδες του κόσμου αναρχοφασίστες

  Να δούμε αν ποτέ θα βρεθούνε οι " Ήρωες" εκτελεστές του αντιεξουσιαστικού στο Νεο Ηράκλειο . Σε αυτούς τους χώρους βρίσκονται θα πρέπει να πληρώσουν.

 4. avatar Τζίμας Σ.

  Aυτό το καλάσνικοφ είναι κακό. Του Κατσίφα ήταν ιερό. Ναι..

  1. avatar alex

   Ουστ αρρωστε

  2. avatar Μάθε ΡΕ […] γρ’αμματα

   Ο κατσίφας ούτε έκλεβε ούτε σκότωνε αντίθετα αυτοί που τον δολοφόνησαν και σκότωναν και έκλεβαν.

  3. avatar Ευτυχώς μιλάνε και δεν ξεχνάμε απο τι γλυτώσαμε

   αλβανάκο 'άντε και [...]

  4. avatar Τζίβας;

   Τον Κατσίφα τον σκότωσαν. Προτείνεις το ίδιο και για αυτούς;

 5. avatar te

  ετσι ειναι οι επαναστατες
  κανουν ληστειες σε εταιρειες παιχνιδιων , ανατιναζουν ΑΤΜ πυροβολουν αστυνομικους , και εαν κατα λαθος φανε κανενα περαστικο παιδακι θα ειναι επαναστατικη απωλεια
  ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΟΥΝΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ

 6. avatar Social Distortion.

  Αθώοι. Μια απαλλοτριωσούλα ήταν και μερικές παρεμβασουλες. Πως κάνουν έτσι. Λες και κρατούσαν χοιρινό λουκάνικο με μπύρα έξω απο hot spot!!!
  Αμάν πια με την παλιό αστυνομία ασχολείται με πλημμεληματα!

 7. avatar Άντε να μπει μια τάξη

  Με το ΣΥΡΙΖΑ οι μπαχαλακιδες, αναρχικοί και λάθρο εισβολείς είχαμε δικαιώματα ....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει