Την ερχόμενη Τρίτη 5 Οκτωβρίου θα δώσει εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης ο κατηγορούμενος για το άγριο έγκλημα στα Μέγαρα.

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος, ο οποίος το βράδυ της Πέμπτης εισέβαλε στο σπίτι του κουνιάδου του και πυροβόλησε εν ψυχρώ και σκότωσε τον άτυχο άνδρα ενώ τραυμάτισε σοβαρά  τη σύζυγο του οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Εναντίον του κατηγορούμενου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία ενώ ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή προθεσμία για την ερχόμενη Τρίτη προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπιση του.

Αμέσως μετά το έγκλημα ο κατηγορούμενος τράπηκε σε φυγή με την αστυνομία να εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα εμφανίστηκε στην αστυνομική υποδιεύθυνση Δυτικής Αττικής και παραδόθηκε.

Το χρονικό του φονικού

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε σπίτι στα Μέγαρα, στην οδό Μελέτη Λουκά, το βράδυ της Πέμπτης 31 Οκτωβρίου και προκάλεσαν πανικό στους κατοίκους της περιοχής.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να πυροβόλησε το ζευγάρι στα γεννητικά του όργανα μέσα στο σπίτι. Ο 48χρονος άντρας έπεσε νεκρός από τα πυρά ενώ η 43χρονη γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται στο Θριάσιο.

Η αστυνομία, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbeast.gr, έχει στα χέρια της μία κατάθεση που κρίνει ως σοβαρή. Γείτονας φέρεται να έχει πει στην αστυνομία ότι άκουσε φωνές, τσακωμό και στην συνέχεια πυροβολισμούς.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα παιδιά που ήταν στο σπίτι άκουσαν τους πυροβολισμούς, είδαν τους γονείς τους αιμόφυρτους και ούρλιαζαν από το σοκ. Επιπλέον, το ένα από τα παιδιά φέρεται να ήταν αυτό που κάλεσε τις Αρχές στο ματωμένο σπίτι.

Το κίνητρο για την ανθρωποκτονία σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία είναι το γεγονός, ότι ο φερόμενος ως δράστης θεωρούσε τον 48χρονο υπεύθυνο για τον χωρισμό με την γυναίκα του.