Σοκ προκαλεί η εικόνα του προσώπου ενός 14χρονου Αφγανού, ο οποίος σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών»,. έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης τη Δευτέρα του Πάσχα στην Πλατεία Αττικής.

Το νεαρό αγόρι από το Αφγανιστάν, κατήγγειλε ότι τρεις μαυροφορεμένοι άνδρες το σταμάτησαν στις πέντε και μισή το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα και του ζήτησαν τα χαρτιά του.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα που δημοσιεύει τη φωτογραφία, όταν ο νεαρός τούς απάντησε ότι ένα από το Αφγανιστάν, οι άγνωστοι τον ξυλοκόπησαν άγρια και τον χαράκωσαν με μπουκάλι μπίρας στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με 30 ράμματα το κεφάλι.

«Οι μπλούζες τους είχαν ένα σήμα με δυο δάφνινα δεντράκια που κάτω ενώνονταν και μέσα είχαν ένα άλλο σχήμα», είπε ο μικρός.

Ο μικρός έπεσε αιμόφυρτος και ένας περαστικός τον πήρε και τον πήγε στο νοσοκομείο. Του έκαναν ράμματα του έγραψαν φάρμακα και τον άφησαν να φύγει.

Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να ρωτήσει ένα παιδί 14 ετών που θα πήγαινε μετά σ’ αυτή την κατάσταση και γιατί ήταν μόνο του.

Είχε όχι ένα αλλά 30 ράμματα στο πρόσωπο και ήταν τρομοκρατημένο.

Ο ανήλικος Αφγανός, είναι υπό την προστασία της Εισαγγελίας και των Γιατρών του Κόσμου και σύντομα θα βρεθεί κοντά στην οικογένειά του.