Αμετανόητος εμφανίστηκε ο Νίκος Σειραγάκης την πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά. Δεν αποδέχτηκε την κατηγορία της ασέλγειας σε βάρος των ανηλίκων. Αρνήθηκε ότι ήταν εκείνος που παρέσυρε τους ανήλικους νεαρούς τονίζοντας πως ο ίδιος ενεπλάκη σε μια κατάσταση που προϋπήρχε.

Σύμφωνα με τα Ρεθυμνιώτικα Νέα η δίκη ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί με την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα ενώ συνολικά σήμερα έχουν κληθεί να καταθέσουν 7 άτομα. Μεταξύ των επτά, αν και δεν ήταν στη λίστα των μαρτύρων, έχουν κληθεί να καταθέσουν κατόπιν αιτήματος που υπέβαλλε ο κατηγορούμενος παιδεραστής, τόσο η παιδοψυχολόγος που είχε διοριστεί από την ανακρίτρια ως πραγματογνώμων, είχε εξετάσει παιδιά-θύματα του δράστη και είχε συντάξει σχετική έκθεση, όσο και ο αξιωματικός-πραγματογνώμονας της ΕΛ.ΑΣ. που είχε εξετάσει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του παιδεραστή και το παιδικό-πορνογραφικό υλικό που είχε βρεθεί σε αυτούς, γεγονός που οδήγησε στην άσκηση συμπληρωματικής δίωξης εναντίον του.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο είχε διακόψει στις 8 Απριλίου ενώ η έδρα είχε κάνει δεκτό το αίτημα τόσο της υπεράσπισης του κατηγορουμένου όσο και της πολιτικής αγωγής να μην συνεχιστεί η δίκη δημόσια προκειμένου να διαφυλαχθούν οι ταυτότητες των 53 αγοριών που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πηγή: prismanews.gr