Ο οδηγός που κατηγορείται ότι επιτέθηκε σε δύο εφοριακούς στο Ρέθυμνο και ότι τους ξυλοκόπησε άγρια, όταν εκείνοι θέλησαν να τον σταματήσουν για έλεγχο, μίλησε για το περιστατικό στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Τον φερόμενο δράστη της επίθεσης στο κλιμάκιο της ΑΑΔΕ αναζητούσαν οι Αρχές και εκείνος εμφανίστηκε μετά την παρέλευση του αυτοφώρου.

Ο οδηγός δήλωσε μπροστά στην κάμερα για το τι συνέβη:

«Με σταμάτησαν για έλεγχο τέσσερα άτομα και ενώ τους έδειξα τα χαρτιά, μου είπαν ότι θα μου κόψουν πρόστιμο 500 ευρώ. Μου λένε τι έχεις φορτωμένο, τους λέω έχω αγροτικό προϊόν, κάρβουνα. Τέσσερα άτομα ήταν. Μου είπαν: “Δεν μας ενδιαφέρει. Κόψε του 500 ευρώ”».

Ο 45χρονος παραδέχθηκε ότι επιτέθηκε στους ελεγκτές επειδή, όπως υποστηρίζει, αρνήθηκαν να ελέγξουν τα βιβλία του και επέμεναν να του κόψουν πρόστιμο.

«Η μία κοπέλα ζήταγε να δει κάτι σφραγίδες και επέμεινε για το πρόστιμο. Του είπα να καλέσει την αστυνομία και μόλις έρθει θα σε δείρω εσένα. Γιατί μου τα κάνεις αυτά; Είμαι ταλαιπωρημένος άνθρωπος. Λέει κόψτε του 500 ευρώ.

Ο οδηγός υποστηρίζει ότι και οι εφοριακοί τον προκάλεσαν.

«Μου επιτέθηκε όχι με προκάλεσαν. Ήταν λίγο πιο ψηλός, πιο γεροδεμένος και νόμιζε ξέρω ‘γω τι. Εν τω μεταξύ περνάω κάποιες καταστάσεις, δεν είμαι καλά ψυχολογικά αυτό τον καιρό.

Του ‘ριξα κανά δύο. Ήρθε μετά και η άλλη κοπέλα, δεν ξέρω πώς με έσυρε, έφαγε κι αυτή μία. Ούτε κατάλαβα πώς χτύπησα αυτή. Εγώ κράταγα στα χέρια μου τα κλειδιά και χτυπούσα κι έφυγε ένα κλειδί από ένα αμάξι. Έσκυψα κι έπιασα το κλειδί και το έβαλα στην τσέπη μου πάνω στη φασαρία. Κι αυτός έλεγε για πέτρα. Του είπα άσε με ήσυχο κι εγώ θα πιω καφέ. Ούτε πέτρες έπιασα ούτε τίποτα. Χτύπησα ναι, έφυγα για το αυτόφωρο, αλλά αυτά που λένε είναι όλα ψέματα».

Στο ερώτημα αν είχε μαζί του τα απαραίτητα παραστατικά, ο 45χρονος οδηγός απάντησε:

«Του είπα τώρα ήρθα από τη δουλειά, τώρα τα σάκιασα, τώρα τα έβαλα στο αμάξι και αυτοί μου είπαν γιατί δεν έκοψα δελτίο αποστολής. Στην περιοχή μου δεν κόβω δελτίο αποστολής. Μόνο σε παραγγελία, όταν πάω σε μαγαζί».

Στη συνέχεια ο 45χρονος έδειξε το αμάξι με το οποίο δουλεύει:

«Ορίστε το αμάξι, να και τα κάρβουνα εδώ».

Ο οδηγός είπε ότι είναι αγρότης και δουλεύει για το μεροκάματο, ενώ δεν έχει λεφτά για να πληρώσει το πρόστιμο.

«Ένιωσα απειλή, δηλαδή τσαμπουκά. Λεφτά ήθελαν δεν ξέρω. Αφού του έδειχνα τα βιβλία νόμιμα και μου έλεγε θα σε γράψω 500 ευρώ είναι σαν να μου λέει δώσε μου λεφτά».

Ο οδηγός τις επόμενες ημέρες θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα για να του αποδοθούν κατηγορίες.