Αίτηση αποφυλάκισης του δικηγόρου που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της αποκαλούμενης «μαφίας των φυλακών» κατέθεσε ο συνήγορος του Αλέξης Κούγιας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο γνωστός δικηγόρος, δημιουργείται «έντονος προβληματισμός» από το γεγονός ότι η εισαγγελέας Ελένη Ράικου έκανε δήλωση αποχής από την υπόθεση όταν ο αρμόδιος ανακριτής της ζήτησε, ως όφειλε, να γνωμοδοτήσει για το αίτημα του εντολέα του. «Το γεγονός που ακολούθησε είναι πρωτοφανές. Η κυρία Ράικου δήλωσε προς τον κύριο Ανακριτή ότι έκανε δήλωση αποχής από τη συγκεκριμένη υπόθεση, χωρίς αυτή τη στιγμή να είμαι σε θέση να γνωρίζω τους λόγους αποχής.

Δυστυχώς, αυτά που συμβαίνουν στην υπόθεση αυτή είναι πρωτοφανή και δυστυχώς μετά την ενέργεια του κ. Προκόπη Παυλόπουλου να μην εγκρίνει την επιλογή των κ.κ. Ειρήνης Καλού και Δήμητρας Κοκοτίνη στην Προεδρία και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η Δικαιοσύνη είναι ακέφαλη, γεγονός πρωτοφανές στα δικαστικά χρονικά από της ανεξαρτησίας του Ελληνικού Κράτους» αναφέρει ο κ. Κούγιας ο οποίος νωρίτερα, με άλλη ανακοίνωση του, είχε αντιδράσει στην αποφυλάκιση του επιχειρηματία, Αριστείδη Φλώρου με τον οποίο ο προφυλακισμένος δικηγόρος βρίσκεται σε αντιδικία.