Σε τρεις συλλήψεις έχει προχωρήσει η Αντιτρομοκρατική, μετά την κινηματογραφική ληστεία που σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο Έλληνες, 41 και 35 ετών, και μία γυναίκα Ελληνίδα 39 ετών.

Οι δύο άντρες που συνελήφθησαν έχουν απασχολήσει την αντιτρομοκρατική και στο παρελθόν, ενώ ο ένας φέρεται να ανήκει στη γνωστή συμμορία των «ληστών με τα μαύρα».

Η γυναίκα, που έχει συλληφθεί επίσης, ερευνάται αν είχε εμπλοκή στη ληστεία. Η Αντιτρομοκρατική τους παρακολουθούσε εδώ και καιρό και φέρεται να ήταν το πρόσωπο του πρόσφερε στέγη στους δύο άντρες στη Θεσσαλονίκη τον τελευταίο καιρό.

Πώς έγινε η κινηματογραφική ληστεία

Φορώντας ιατρικές ποδιές και μάσκες, υπό την απειλή όπλων, οι δράστες άρπαξαν κασετίνα με χρήματα από υπαλλήλους φύλαξης την ώρα εφοδιασμού αυτόματους μηχανήματος συναλλαγής (ΑΤΜ).

Οι δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν περνώντας μέσα από τους διαδρόμους του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, αλλά όταν έφτασαν στην οδό Αγίου Δημητρίου ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο και απέκλεισαν την περιοχή.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες φορούσαν χειρουργικές στολές, μάσκες και γάντια, ενώ φαίνεται ότι είχαν στήσει καρτέρι στους υπαλλήλους της χρηματαποστολής. Με την απειλή των όπλων άρπαξαν από τον ένα υπάλληλο την κασετίνα με τα χρήματα, ενώ ο δεύτερος υπάλληλος πρόλαβε και ενεργοποίησε τον μηχανισμό αυτόματης καταστροφής των χρημάτων.

Με τη μία κασετίνα ανά χείρας, οι δράστες κινήθηκαν μέσα στους διαδρόμους του νοσοκομείου, περνώντας μπροστά από ιατρικό προσωπικό, ασθενείς και επισκέπτες. Όταν βγήκαν στην οδό Αγίου Δημητρίου πάνοπλοι αστυνομικοί που στο μεταξύ είχαν κληθεί στην περιοχή τούς περικύκλωσαν και τους ακινητοποίησαν.