Βασανισμό και κακοποίηση από αστυνομικούς των συλληφθέντων για τις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης, υπόθεση που έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, κατήγγειλαν συνήγοροι και γονείς των κρατούμενων.

Ο πατέρας του Ανδρέα – Δημήτρη Μπουρζούκου, ενός εκ των κατηγορουμένων, μιλώντας στην εκπομπή των Γ. Κακούση και Δ. Πετρόπουλου στο ραδιοσταθμό «ΒΗΜΑ», έκανε λόγο για «βάναυσο βασανισμό» του γιού του στο αστυνομικό τμήμα, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι ένας από τους αστυνομικούς που χτύπησε τον γιό του έχει το όνομα «Νίκος».

«Ξέρω όλες τις κατηγορίες και με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Προς το παρόν, πρέπει να δω την υγεία του γιου μου. Είναι βάναυσα κακοποιημένος. Επί τέσσερις ώρες τον είχαν γονατισμένο στο τμήμα και με τον διοικητή, τον χτυπούσαν με κλοτσιές στην κοιλιά, και έλεγε “πάρτε τους μέσα, όχι εδώ”. Είναι λόγια που μου είπε ο γιος μου και φυσικά πιστεύω αυτά και όχι αυτά που λένε τα γουρούνια. Τους βάλανε μέσα δεμένους με τα χέρια πίσω, γονατιστούς, με κουκούλα στο κεφάλι και τους χτυπούσαν. Και κάποια στιγμή λέει ο ένας στον άλλο: “Έλα, Νίκο, είναι σειρά σου”. Και ήλθε και τους χτύπησε. Ο ένας λοιπόν από αυτούς που χτυπούσαν έχει μικρό όνομα “Νίκος” και είναι στο τμήμα της Βέροιας».

Η Χρύσα Πετσιμέρη, δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων, υποστήριξε επίσης – μιλώντας στην ίδια εκπομπή – ότι οι συλληφθέντες βασανίστηκαν και ότι στο επισκεπτήριο οι γονείς και οι συνήγοροί τους τους βρήκαν ήταν δεμένους σε καρέκλες, έχοντας ελεύθερο μόνο το ένα χέρι.

«Οι κατηγορίες δεν είναι το θέμα μου. Θα επιληφθεί η Δικαιοσύνη και όταν μεταβούμε στην Κοζάνη, θα τις δούμε. Ο κατηγορούμενος δεν θέλει να δώσω καμία συνέντευξη για κανένα θέμα. Είναι δική μου απόφαση να μιλήσω μόνο για τους βασανισμούς που έχουν υποστεί και το χειρότερο για μένα είναι ότι είδαμε οι δικηγόροι και οι γονείς στο επισκεπτήριο χθες τους κατηγορούμενους δεμένους στην καρέκλα, με το ένα χέρι ελεύθερο», ανέφερε.

«Είναι πρωτόγνωρο αυτό για μένα, όσα χρόνια είμαι δικηγόρος και σε συζητήσεις με συναδέλφους μου που ήταν στη χούντα, το βρίσκουν επίσης πρωτόγνωρο. Άλλη συνάδελφος που πήγε χθες βράδυ, σε άλλον κατηγορούμενο, πάλι δεμένος ήταν και αυτός», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Κυριαζίδης, μιλώντας στην εκπομπή του ΒΗΜΑ FM «Πρωινές Διαδρομές» και στον Σ. Ξενάκη, σημείωσε: «Δεν θέλω να εξετάσω για ποιον λόγο έφτασαν να λειτουργούν μ’ αυτόν τον τρόπο, αλλά πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί δεν έχεις να κάνεις με λουλούδια – έχεις να κάνεις με αγκάθια».