Στα ραντεβού που προηγήθηκαν της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου με τον δικηγόρο που δέχτηκε δολοφονική επίθεση και πλέον είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» και τους συνηγόρους του αναφέρθηκε ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Οι αποκαλύψεις για τη «μαφία των φυλακών» δίνουν νέα διάσταση στην δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου καθώς η συγκεκριμένη υπόθεση και η απόπειρα σε βάρος του προφυλακισμένου δικηγόρου μοιάζουν συγκοινωνούντα δοχεία με τα φερόμενα ως μέλη της οργάνωσης να εμπλέκονται και στις δυο δικογραφίες. Οι τρεις Αλβανοί κατηγορούμενοι κάθισαν στο εδώλιο φρουρούμενοι από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Άνδρες της αστυνομίας με αλεξίσφαιρα γιλέκα και το χέρι στην σκανδάλη είχαν σχηματίσει κλοιό γύρω από τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου. Τα βλέμματα στράφηκαν στην κίνηση του φερόμενου ως αρχηγού της Οργάνωσης να βγάλει από την τσέπη του ένα στιλό καθώς παρέπεμψε στη συνομιλία που έχει δει το φως της δημοσιότητας για σχεδιαζόμενη επίθεση με στιλό μέσα στο οποίο θα έχει τοποθετήσει λάμα με στόχο το Μάκη Βορίδη, συνήγορο πολιτικής αγωγής στην υπόθεση.

Ένας αστυνομικός πήρε από τα  χέρια του κατηγορούμενου το στιλό για να του το δώσει λίγο αργότερα προκειμένου να σημειώσει και στη συνέχεια να του το αφαιρέσει και πάλι. Λίγα  λεπτά νωρίτερα είχε μπει στο δικαστήριο ο Μάκης Βορίδης συνοδευόμενος από αστυνομικούς.

Ο δικηγόρος Θ. Παναγόπουλος, ο οποίος μέχρι την περασμένη Τετάρτη ήταν νομικός παραστάτης του προφυλακισμένου δικηγόρου, κλήθηκε να ρίξει φως στο παρασκήνιο της υπόθεσης και στις συνεννοήσεις μεταξύ των δικηγόρων των βασικών πρωταγωνιστών της απόπειρας σε βάρος του δικηγόρου, για την οποία έχει καταδικαστεί ως ηθικός αυτουργός ο Αριστείδης Φλώρος, νομικός παραστάτης του οποίου ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως ο ίδιος παραβρέθηκε σε τρεις συναντήσεις που αφορούσαν την απόπειρα σε βάρος του κατηγορούμενου πλέον δικηγόρου με κεντρικό θέμα την δήλωση παράστασης πολιτικής πολιτικής αγωγής ή όχι στην υπόθεση.

Ο μάρτυρας επιφύλαξε για τον εαυτό του δευτερεύοντα ρόλο καθώς, όπως είπε, ασχολήθηκε με την υπόθεση τρία χρόνια μετά την απόπειρα δολοφονίας και δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν γνωρίζει τις συνεννοήσεις που είχαν γίνει. Μάλιστα, υπό το φως των αποκαλύψεων για τη «μαφία των φυλακών» είπε πως δεν θα είχε αναλάβει ποτέ την υπόθεση. «Αν γνώριζα τις συνομιλίες του εντολέα μου (σ.σ. προφυλακισμένος δικηγόρος ) με τον κατηγορούμενο δεν θα είχα αναλάβει την υπόθεση. Όταν πληροφορήθηκα το περιεχόμενο των διαλόγων έπεσα από τα σύννεφα…
Είναι τραγικά αυτά που ζούμε. Είμαστε εν δυνάμει κατηγορούμενοι όλοι οι δικηγόροι που χειριστήκαμε την υπόθεση» ανέφερε ο δικηγόρος και διέψευσε κατηγορηματικά ότι ο ίδιος είχε ζητήσει χρήματα από τον Αριστείδη Φλώρο στο πλαίσιο «παζαριού» για να κλείσει η υπόθεση.

Όπως είπε έμαθε εκ των υστέρων  ότι ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος που χειριζόταν από την πρώτη στιγμή την υπόθεση ζήτησε 200.000 ευρώ ως δικηγορική αμοιβή από την πλευρά Φλώρου διευκρινίζοντας πως είναι κάτι που συνηθίζεται σε περιπτώσεις συμβιβασμού.

Ο ισχυρισμούς αυτός προκάλεσε την αντίδραση ενός εκ των κατηγορουμένων ο οποίος σχολίασε: «Δυόμισι εκατομμύρια ζήτησε, κρίμα δεν το θυμάται».

Ο κ. Παναγόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο προφυλακισμένος δικηγόρος μετά την απόπειρα σε βάρος του «φοβόταν και τη σκιά του» συμπληρώνοντας πως θεωρεί πως όλοι εκβιάστηκαν από τον φερόμενο ως αρχηγό της μαφίας. «Υπό το καθεστώς φόβου που ζούσε θα μπορούσε να θεωρήσει ότι πιάσω από τις απειλές βρίσκεται οποιοσδήποτε» είπε χαρακτηριστικά για να ακουστεί ένας από τους κατηγορούμενους να ρωτά: «Φοβάσαι από έναν άνθρωπο που σε βοηθάει;»

Λίγο πριν ολοκληρώσει την κατάθεση του, ο μάρτυρας δέχτηκε τις ερωτήσεις του κατηγορούμενου ως ηθικού αυτουργού της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε σε συζήτηση που φέρεται να έγινε μεταξύ συνηγόρων στο γραφείο του αδικοχαμένου ποινικολόγου.

Κατηγορούμενος: Ποιος από εσάς έλεγε ότι έχει τους Αλβανούς υπό έλεγχο;
Μάρτυρας: Πάντως όχι εγώ.