Τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα που προηγήθηκαν της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έδωσε καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της μαρτυρίας του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου.

Ο μάρτυρας περιέγραψε ένα σκηνικό στο οποίο κυριαρχούσαν οι απειλές και οι εκβιασμοί ενώ γνωστοί δικηγόροι φέρονται να συνθέτουν το πάζλ της πολύπλευρης υπόθεσης.

Ο δικηγόρος αντέκρουσε τον ισχυρισμό του φερόμενου ως πρωταγωνιστή στην υπόθεση της Energa τον οποίο έχει κατονομάσει ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του. Ο Αριστείδης Φλώρος κατέθεσε πως δύο δικηγόροι ζήτησαν από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο να του μεταφέρει ότι του ζητούν  2 εκατομμύρια ευρώ για να μην παραστεί ως πολιτική αγωγή ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του και να αποσύρουν τις καταθέσεις τους δύο Αλβανοί κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί. «Εμείς ελέγχουμε τους Αλβανούς στις φυλακές, δώσε τα λεφτά και θα φροντίσουμε να αλλάξουμε τις καταθέσεις τους» φέρεται να είπε ο ένας από τους δικηγόρους.

«Να σας πως λοιπόν ποιος ελέγχει ποιον…» ήταν η απάντηση του Γ. Αντωνόπουλου ο οποίος απευθυνόμενος στο δικαστήριο ισχυρίστηκε πως εκείνη την περίοδο δεχόταν απειλές ενώ αναφέρθηκε και σε τυχαία, όπως είπε, συνάντηση που είχε ο δικηγόρος του στη φυλακή με τον Αριστείδη Φλώρο. «Ο Αρ. Φλώρος είπε στο δικηγόρο μου ότι αν καταδικαστεί για την απόπειρα δολοφονίας μου, δεν έχει να χάσει τίποτα. Το πήρα ως σαφή απειλή κατά της ζωής μου… Είχε προσδιοριστεί η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας μου, όταν γινόταν αυτός ο διάλογος» υποστήριξε ο δικηγόρος, προσθέτοντας πως ζούσε στιγμές όπου «το βράδυ χτυπάγανε τα κουδούνια του γραφείου του και ζητούσαν άγνωστοι άνθρωποι να ανέβουν πάνω. (…) Εγώ ήθελα να μάθω την αλήθεια, ποιος είναι πίσω από την επίθεση. Και ο διάβολος να με καλούσε θα πήγαινα, ζω από τύχη, φαντάζεστε πως δεν θα ρώταγα ποιος το έκανε και γιατί».

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι τον Μάιο του 2017 συναντήθηκε με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και του εξέφρασε την ενόχληση του που ανέλαβε την υπεράσπιση του ανθρώπου που επιχείρησε να τον δολοφονήσει. «Μου είπε ότι το κάνει διότι είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι είναι αθώος και ανέφερε ότι τον ενδιαφέρει μόνο το θέμα διαιτησίας για τη διαμάχη της Energa με τον ΛΑΓΗΕ. Του είπα ότι οι επόμενες συναντήσεις θα είναι μόνο με τους δικηγόρους μου» κατέθεσε. Την ίδια ώρα, ο Γ. Αντωνόπουλος επιβεβαίωσε την συνάντηση με τον Αρ. Φλώρο μέσω τρίτου δικηγόρου. «Δεν είμαι τρελός να καταδιώκω έναν αθώο άνθρωπο, ο οποίος θα με ακολουθεί μια ζωή» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως στην επίμαχη συνάντηση ο επιχειρηματίας του είπε ότι τον κυνηγά για το θέμα της διαιτησίας.

Οι αναφορές του Γ. Αντωνόπουλου προκάλεσαν το αίτημα της πολιτικής αγωγής για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του με τον Αριστείδη Φλώρο.

Νωρίτερα, οι δυο Αλβανοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου κατήγγειλαν ενώπιον του δικαστηρίου ότι τέταρτος δικηγόρος, στις 21 Ιανουαρίου 2019 και μετά τη δολοφονία του συγκατηγορουμένου τους, μέσα στη φυλακή, τους μετέφερε έγγραφο από τον Αριστείδη Φλώρο με το οποίο τους ζητούσε να υπογράψουν ότι δεν έχει σχέση με την απόπειρα δολοφονίας του Γ. Αντωνόπουλου γεγονός που ο επιχειρηματίας αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά των κατηγορουμένων ότι ο κρατούμενος ο οποίος κατασφάχθηκε πριν λίγες ημέρες στον Κορυδαλλό κατά τη διάρκεια συμπλοκής θα κατέθετε στη δίκη. «Το ότι οι μάρτυρες φεύγουν διακοπές, το έχετε καταλάβει;» είπε με νόημα ο ένας από τους κατηγορούμενους στους δικαστές.