Εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου καλούνται να δώσουν, τις επόμενες ημέρες, περίπου 15 πρόσωπα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση έκδοσης πλαστών ιατρικών πιστοποιητικών που άνοιξαν την πόρτα της φυλακής, λόγω αναπηρίας, στον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο αλλά και σε έναν ισοβίτη, καταδικασμένο για ανθρωποκτονίες.

Μετά από πολύμηνη έρευνα η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκλήρωσε την έρευνα της καταλήγοντας σε ενδείξεις εμπλοκής στην υπόθεση συγκεκριμένων προσώπων μεταξύ των οποίων και ο νεαρός επιχειρηματίας ο οποίος έχει καταδικαστεί για την υπόθεση της Energa-Hellas Power και την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου.

Είναι θέμα χρόνου τα συγκεκριμένα πρόσωπα να περάσουν το κατώφλι της εισαγγελίας για να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να μελετήσουν τα στοιχεία της δικογραφίας και να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους.

Η υπόθεση μπήκε στο στόχαστρο της δικαιοσύνης τον περασμένο Αύγουστο όταν ο Αριστείδης Φλώρος αποφυλακίστηκε με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου προσκομίζοντας στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο τη βεβαίωση του ΚΕΠΑ Νίκαιας βάσει της οποίας είχε ποσοστό αναπηρίας 70%. Λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκιση του, ωστόσο, ο επιχειρηματίας επέστρεψε στη φυλακή καθώς αποκαλύφθηκε πως τα πιστοποιητικά που προσκόμισε ήταν πλαστά. Η εισαγγελική έρευνα που ακολούθησε έφερε στο φως ακόμη μια «ύποπτη» αποφυλάκιση, λόγω αναπηρίας, διαβόητου ισοβίτη. Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει ένα τουλάχιστον πρόσωπο που φέρεται να εμπλέκεται και στις δυο αποφυλακίσεις το οποίο ελέγχεται.