Έκοψαν σύνταξη απορίας του ΟΓΑ σε υπέργηρη

Γιατί βρέθηκε με σπίτι στην καμένη γη από το 2007


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
5:45
04/09/2012
Έκοψαν σύνταξη απορίας του ΟΓΑ σε υπέργηρη
2
loading

H κρατική αναλγησία αποτυπώνεται σε όλη της την έκταση στην περίπτωση μιας υπέργηρους από την Παλαιοβαρβάσαινα Ηλείας στην οποία ο ΟΓΑ έκοψε τη σύνταξη απορίας μετά το θάνατο του συζύγου της, επειδή βρέθηκε να έχει στην κατοχή της μια αγροικία ανάμεσα στην καμένη έκταση από τις φωτιές του 2007 .

Το απίστευτο περιστατικό, σύμφωνα με το ilialive.gr αποκάλυψε μιλώντας στο patrastimes.gr η πρόεδρος των ιδιοκτητών ακινήτων Αχαΐας δικηγόρος Κυριακή Αθανασιάδη.

Σύμφωνα με την κ. Αθανασιάδη η συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της αναλγησίας του κράτους, που έχει φέρει σε τραγική κατάσταση όποιον αποφάσισε να αποκτήσει ένα σπίτι για να μένει ή το κληρονόμησε, είναι η περίπτωση μιας υπέργηρους από την πυρόπληκτη περιοχή της Παλαιοβαρβάσαινας Ηλείας.

Η πολιτεία έκοψε τη σύνταξη απορίας που έπαιρνε από τον ΟΓΑ, η υπερήλικη γυναίκα γιατί βρέθηκε να έχει στο όνομά της μία αγροτική κατοικία μετά τον θάνατο του συζύγου της. Το σπίτι θεωρήθηκε τεκμήριο (7.000 ευρώ) και έτσι ο ΟΓΑ έκοψε το μοναδικό έσοδο –την σύνταξη απορίας- από αυτή την φτωχή χήρα γυναίκα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Λιβελούλα

    Απο αναίσθητα βόδια δόξα το θεο έχουμε μπόλικα σε αυτή τη χώρα!!! Θα θελα να'ξερα κανεις αποα αυτούς όμως δεν θα βρεθεί κάποτε σε τετοια θέση; Ισως τότε να καταλάβει......

    1. avatar ineth

      Όχι δεν θα βρεθει σε αυτή την θέση γιατλί ξοδεύει πολύ περισσότερο χρόνο για να βεβαιωθεί για αυτό από όσο για να κάνει την δουλειά του.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει