Ως θύμα εκβιασμού στον οποίο δεν υπέκυψε με αποτέλεσμα να βρεθεί κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου εμφανίστηκε στην απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο επιχειρηματίας, Άρης Φλώρος.

Τον κατηγορούμενο έχουν υποδείξει οι Αλβανοί συγκατηγορούμενοί του που φέρονται να εμπλέκονται στη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος ήταν νομικός παραστάτης του επιχειρηματία.

Οι συγκατηγορούμενοι του Α. Φλώρου αποχώρησαν από τη δικαστική αίθουσα αρνούμενοι να απολογηθούν, δίνοντας τη δική τους εκδοχή για την επίθεση που δέχτηκε ο δικηγόρος, τον Νοέμβριο του 2014, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

Ο Άρης Φλώρος στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται και αναφέρθηκε στις επαφές που είχε ο ίδιος και οι δικηγόροι του με τον Γ. Αντωνόπουλο, ο οποίος ήταν νομικός εκπρόσωπος του ΛΑΓΗΕ στη διαμάχη με την εταιρεία Energa που μαζί με την εταιρεία Hellas Power «πρωταγωνίστησε» στην υπόθεση υπεξαίρεσης μεγάλων χρηματικών ποσών από το Δημόσιο για την οποία μεταξύ άλλων έχει καταδικαστεί και ο Άρης Φλώρος.

Όπως είπε έμαθε από τα ΜΜΕ για την επίθεση σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλου και στη συνέχεια ο τότε δικηγόρος του τον ενημέρωσε ότι τον θεωρούν ηθικό αυτουργό της επίθεσης. «Απάντησα, τότε, ότι αυτά είναι παρανοϊκά πράγματα, είναι τρελά» είπε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος απευθυνόμενος στο δικαστήριο και συμπλήρωσε.

«Δεν είχα δώσει τότε μεγάλη σημασία σε όλα αυτά. Δεν είχα ποτέ μεγάλη αντιδικία με τον κ. Αντωνόπουλο. Αντίθετα οι συνήγοροι μου έλεγαν ότι ήταν ο μόνος στην πολιτική αγωγή στη δίκη της ENERGA που μας υποστήριζε. Δεχόταν ότι μας χρωστάνε λεφτά και ότι η διαφορά μας είναι αστική και όχι υπεξαίρεση».

Συνεχίζοντας την απολογία του ο επιχειρηματίας αναφέρθηκε στο 2016 όταν, όπως είπε, διάβασε ότι δυο Αλβανοί «έχουν πάει στον ανακριτή και με έχουν ονοματίσει ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης σε βάρος του Αντωνόπουλου».

«Πήρα αμέσως τηλέφωνο το Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, με τον οποίο διατηρούσαμε οικογενειακές φιλικές σχέσεις και μου πρότεινε να πάμε στον ανακριτή. Ο ανακριτής με ρώτησε αν είχα σχέση και απάντησα αρνητικά. Έδωσα ένα υπόμνημα και αφέθηκα ελεύθερος με όρους. Στη συνέχεια ολοκληρώθηκε η δίκη της ENERGA στην οποία καταδικάστηκε σε 21 χρόνια κάθειρξη και έπειτα βγήκε το βούλευμα για αυτή την υπόθεση» τόνισε ο κατηγορούμενος ο οποίος ισχυρίστηκε πως συζήτησε το θέμα με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο ο οποίος του πρότεινε να μιλήσει ο ίδιος στον δικηγόρο Αντωνόπουλο. «Στη συνέχεια ήρθε και με βρήκε ο Ζαφειρόπουλος στη φυλακή και μου είπε ότι συναντήθηκε με τον Αντωνόπουλο, ο οποίος του είπε ότι δεν επιθυμούσε να καταδικαστώ γι’ αυτή την υπόθεση καθώς δεν είχε αποδείξεις αλλά κάποιες υπόνοιες για εμένα», τόνισε.

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε και σε δεύτερη συνάντηση που, όπως είπε, είχε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, το καλοκαίρι του 2017, με τους δικηγόρους του Αντωνόπουλου. Όπως ισχυρίστηκε οι δικηγόροι του είπαν ότι «υπάρχει τρόπος ο Γ. Αντωνόπουλος να μην καταθέσει παράσταση πολιτικής αγωγής και οι Αλβανοί να αλλάξουν τις καταθέσεις τους έναντι δυο εκατομμυρίων ευρώ. Σε αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνονταν η ψυχική οδύνη του Αντωνόπουλου, τα έξοδα προστασίας του και η αμοιβή των δικηγόρων του…

Αισθάνθηκα ντροπή, νευρίασα πολύ γιατί οκτώ μήνες με συκοφαντούσαν και συνέχιζαν με έναν μεγάλο εκβιασμό. Ζήτησα τότε από το Ζαφειρόπουλο να πάει στην ασφάλεια και να βάλει μικρόφωνο στις επόμενες συναντήσεις με τους δικηγόρους. Ο Ζαφειρόπουλος μου είπε ότι παρόλο που είναι κι εκείνος νευριασμένος δεν μπορούσε να το κάνει γιατί δεν συνάδει με το ήθος του και με έπεισε». Τα λόγια του κατηγορούμενου προκάλεσαν την αντίδραση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής οι οποίοι αμφισβήτησαν τους ισχυρισμούς του.

Ο Α. Φλώρος μίλησε και για μια ακόμη συνάντηση που έγινε με το θύμα το καλοκαίρι του 2017 , μέσα στο ψυχιατρείο, μετά από μεσολάβηση γνωστού δικηγόρου.

«Ο Αντωνόπουλος μου είπε ότι ήρθε γιατί ήθελε να τα βρούμε, ότι δεν είχε αποδείξεις εναντίον μου και ότι αν είχα κι εγώ διάθεση να δώσουμε τα χέρια και δεν θα έμπαινε πολιτική αγωγή. Δώσαμε τα χέρια κι έφυγε. Εγώ του εξήγησα ότι δεν είχα κανένα κίνητρο για να κάνω κάτι εναντίον του» ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος συμπληρώνοντας πως στην πρώτη δικάσιμο της υπόθεσης τον Σεπτέμβριο του 2017 τον διαβεβαίωσαν και πάλι ότι δεν θα παρασταθεί ως πολιτική αγωγή.

«Ο Ζαφειρόπουλος έλειπε. Εγώ τους πίστεψα. Μερικές ώρες πριν τη δολοφονία του ο Ζαφειρόπουλος ήρθε στη φυλακή και με είδε. Μιλήσαμε για λίγο και έφυγε. Μετά από λίγες ώρες ενημερώθηκα για τη δολοφονία του. Τρεις μέρες μετά έδωσα μια κατάθεση στην αστυνομία και τους είπα αυτά που λέω σε εσάς…Στη συνέχεια διάβασα από τα ΜΜΕ ότι η ΕΛΑΣ έχει ταυτοποιήσει δυο Αλβανούς για τη δολοφονία του».

«Ξέρω τι σημαίνει να είσαι οικονομικός κρατούμενος μαζί με ποινικούς. Οι κρατούμενοι πίστευαν ότι έχω βγάλει στο εξωτερικό εκατομμύρια. Θεωρώ ότι ο κ. Αντωνόπουλος εγκλωβίστηκε. Ότι δεν είχε κάτι προσωπικό μαζί μου. Πιστεύω ότι ήταν σε πανικό και εγκλωβίστηκε από τις δικές του δηλώσεις και τος συνεντεύξεις που έδινε. Το θέμα πουλούσε. Ένας κακός επιχειρηματίας που είχε υπεξαιρέσει λεφτά και πήγε να φάει τον τίμιο δικηγόρο» είπε υπογραμμίζοντας: «Δεν μπορώ να εξηγήσω την αλλαγή στάσης του Αντωνόπουλου μετά τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου».

Πρόεδρος: Μιλήσατε για εκβιασμό. Έγινε;

Κατηγορούμενος: Σαφέστατα. Όχι όμως την περίοδο που ήμουν προφυλακισμένος. Όταν ήμουν στη ΣΤ πτέρυγα να σας αναφέρω ότι ποινικοί κρατούμενοι εκβίασαν το Σμπώκο να τους δώσει δέκα εκατομμύρια για να μην τον πειράξουν. Ξώφαλτσα έφτασε και σε εμένα ο εκβιασμός.

Μου είπαν έχει κλέψει 200 εκατομμύρια, είσαι βλάκας, είσαι στην Ελλάδα και είσαι στη φυλακή. Δώσε μας λεφτά για να μη σε πειράξουμε.

Πρόεδρος: Γιατί οι συγκατηγορούμενοι σας είπαν στον ανακριτή ότι τους βάλατε να σκοτώσουν τον Αντωνόπουλο. Σας ζήτησαν λεφτά;

Κατηγορούμενος: Με πλησίασαν λόγω της δημοσιότητα που είχε το όνομα μου. Τότε δεν μου ζήτησαν λεφτά. Στη συνέχεια στο ψυχιατρείο με πλησίασε ένας Αλβανός κρατούμενος και μου είπε «δώσε πέντε εκατομμύρια και οι Αλβανοί θα αλλάξουν κατάθεση» . Δεν ενέδωσα στον εκβιασμό τους γιατί αυτό δεν σταματά πουθενά. Ο Ζαφειρόπουλος είχε την άποψη ότι η υπόθεση θα κλείσει και είναι αστεία και να μην ασχολούμαι.