Τρία διαμερίσματα γεμάτα με όπλα, πιστόλια και περίστροφα, καθώς και τεράστιος αριθμός από σφαίρες έχουν βρεθεί στην ακατοίκητη πολυκατοικία στη γωνία των οδών Αρτέμιδος και Αύρας, στη Λούτσα.

Οι αστυνομικοί της κρατικής ασφαλείας που ασχολούνται με την υπόθεση βρίσκονται για δεύτερο 24ωρο στην πολυκατοικία προσπαθώντας να καταγράψουν τον αριθμό όπλων και φυσιγγίων που βρέθηκαν εκεί.

Οι αστυνομικοί έφτασαν χτες το πρωί στην πολυκατοικία, έπειτα από σχετική πληροφορία που μιλούσε για πολεμικό υλικό ανατολικού τύπου.

Στις αρχές Ασφαλείας έφτασε πληροφορία για διακίνηση όπλων από μέλη του UCΚ (ΟΥΤΣΕΚΑ), του παράνομου αλβανικού στρατού, που δραστηριοποιήθηκε στη δεκαετία του ’90 στο Κοσσυφοπέδιο της πρώην Γιουγκοσλαβίας, στον πόλεμο εναντίον των Σέρβων.

Ο οπλισμός προέρχεται από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα όπλα έφτασαν στην Ελλάδα από το Κοσσυφοπέδιο, τα Σκόπια και την Αλβανία, ενώ οι μεταφορείς ήταν Αλβανοί, πρώην μέλη του UCK.

Κατά τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. τα όπλα θα πωλούντο τόσο στην Ελλάδα και ενδεχομένως κάποια από αυτά θα διοχετεύοντο σε άλλες χώρες.