Η μαρτυρία ενός Αλβανού κρατούμενου που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου βρέθηκε στο επίκεντρο της δίκης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014, η οποία εκδικάζεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ο κρατούμενος μετέφερε, όπως είπε, στο δικαστήριο τα λόγια ενός εκ των δυο συμπατριωτών του, και συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση Ζαφειρόπουλου, που κάθονται στο εδώλιο σύμφωνα με τα οποία «κάποιος Άρης του ζήτησε να σκοτώσει τον δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο…» διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως δεν ήξερε «ποιος έφερε σε επαφή του δυο Αλβανούς κατηγορούμενους με τον Άρη».

Ο μάρτυρας ανέφερε πως τον εκβιάζει ο κατηγορούμενος, άλλοτε ισχυρός άνδρα της Energa, Αριστείδης Φλώρος μέσα στη φυλακή. Μάλιστα, στράφηκε προς τον κατηγορούμενο επιχειρηματία λέγοντας πως δεν λέει και πολλά για αυτό διότι «έχει τα ψυχολογικά του από τα πολλά λεφτά». «Έχει τον τρόπο του να δρα…κάθεται στο ψυχιατρείο….Μέσα στη φυλακή μας έκαναν επίθεση κάτι Ρώσοι που είναι κουμπάροι του…» είπε. Στη συνέχεια ο κρατούμενος μίλησε και για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου ισχυριζόμενος ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

«Όλα είναι ψέματα και όταν έρθει η ώρα της δίκης θα αποδειχθούν» είπε χαρακτηριστικά.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο δικηγόρος Τ. Μπαλτάκος ο οποίος αναφέρθηκε σε ραντεβού που είχε ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας με τον Γ. Αντωνόπουλο το 2014 με στόχο την επίλυση της αστικής διαφοράς μεταξύ ΛΑΓΗΕ – νομικός εκπρόσωπος ήταν ο Αντωνόπουλος- και Energa.

«Ο Φλώρος ζήτησε από τον Αντωνόπουλο που εκπροσωπούσε το ΛΑΓΗΕ να πάνε στη διαιτησία. Εκείνος δέχθηκε με τον όρο ότι τα χρήματα που έχουν μεταφερθεί έξω να επιστραφούν στην Ελλάδα ως ενέχυρο. Θυμάμαι ότι ο Φλώρος του είπε: “Αυτό θα με βάλει φυλακή γιατί θα είναι σαν να έχω αποδεχτεί ότι διέπραξα υπεξαίρεση”. Στη συνέχεια ο Φλώρος έφυγε εκνευρισμένος γιατί πιστεύω ότι περίμενε άλλη απάντηση. Δεν είδα κάποια πρωτοφανή εκνευρισμό, δεν υπήρξε απειλή προς τον Αντωνόπουλο» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο μάρτυρας.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο άλλοτε εκπρόσωπος της εταιρείας Hellas Power Βασίλης Μηλιώνης και συγκατηγορούμενος του Αρ. Φλώρου στη δίκη που είχε διενεργηθεί για την υπόθεση της Energa – Hellas Power. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο μάρτυρας αρνήθηκε ότι είπε στο δικηγόρο του πως ο Αρ. Φλώρος κρύβεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του Γ. Αντωνόπουλου με αποτέλεσμα ο δικηγόρος να υποβάλλει αίτημα να καταθέσουν στη δίκη τρεις συνάδελφοί του που ήταν παρόντες, όπως είπε, στην επίμαχη συνάντηση.