Ξεκίνησε για να διακόψει και πάλι η δίκη για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

Η δίκη, η οποία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον καθώς οι δύο Αλβανοί οι οποίοι κάθονται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, θα συνεχιστεί στις 15 Δεκεμβρίου ώστε να είναι στο δικαστήριο όλοι οι κατηγορούμενοι, ενώ πρώτος μάρτυρας θα εξεταστεί ο δικηγόρος που δέχτηκε την επίθεση.

Στο δικαστήριο, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκε σήμερα ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 21 ετών για την υπόθεση της Energa-Hellas Power και εμφανίζεται, σύμφωνα με την κατηγορία, ως ηθικός αυτουργός στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Για να αποφασιστεί η διακοπή της δίκης χρειάστηκε ολόκληρο το πρωινό. Αρχικά, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης ζήτησαν τη διακοπή της εκδίκασης της υπόθεσης. Η πολιτική αγωγή γιατί, όπως είπε, έπρεπε να παραστεί στην υπόθεση της έκδοσης ή μη στις ΗΠΑ του γνωστού ως «Mr Bitcoin» Αλεξάντερ Βίνικ στον Άρειο Πάγο ενώ η υπεράσπιση γιατί ένας από τους κατηγορούμενους δεν κάθισε στο εδώλιο, αν και το επιθυμούσε, γιατί το πρωί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών με πρόβλημα υγείας.

«Δεν μπορώ να εκπροσωπήσω τον πελάτη μου εφόσον επιθυμεί να είναι ο ίδιος εδώ. Δεν μπορώ να παραβώ τις εντολές του εντολέα μου», είπε η συνήγορος του.

Το σύνολο των δικηγόρων έθεσε και το θέμα της στενότητας χώρου της δικαστικής αίθουσας. Η παρότρυνση της εισαγγελέως της έδρας προς τους συνηγόρους να κάνουν υπομονή άναψε φωτιές στο δικαστήριο με τον συνήγορο του επιχειρηματία, Ηλία Αναγνωστόπουλο να διαμαρτύρεται πως δεν μπορούν να δικάσουν όρθιοι κάνοντας λόγο για δίκη παρωδία και έλλειψη σεβασμού στο υπερασπιστικό λειτούργημα.

«Ζήτω άδεια να τραβηχτεί φωτογραφία πώς είναι η αίθουσα αυτή τη στιγμή για να κάνουμε αναφορά. Σαν να είμαστε σε λεωφορείο. Τι εννοεί η κ. εισαγγελέας να κάνουμε υπομονή;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Η διαδικασία διεκόπη για να μεταφέρουν λίγο αργότερα οι αστυνομικοί στην δικαστική αίθουσα ένα… κουτσό τραπέζι το οποίο οι ίδιοι χρησιμοποιούν στην είσοδο του δικαστηρίου. Το τραπέζι, ωστόσο, δεν διευκόλυνε την κατάσταση καθώς τοποθετήθηκε μπροστά στα εδώλια (σ.σ. δεν χωρούσε άλλωστε σε άλλο σημείο) και όταν το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα των συνηγόρων ένας εκ των κατηγορουμένων αποχώρησε διαμαρτυρόμενος από την αίθουσα γιατί ήθελε να βρίσκονται ενώπιον του δικαστηρίου
όλοι οι συγκατηγορούμενοι του.

«Φέρατε τραπέζι να φέρετε μπύρες και σουβλάκια για να φάμε!», φώναξε βγαίνοντας από την αίθουσα.

Το επόμενο επεισόδιο παίχτηκε με αφορμή τον ορισμό των ημερών που θα συνεδριάσει και πάλι το δικαστήριο με το νέο έτος . Οι ημερομηνίες άρχισαν να πέφτουν στο τραπέζι αλλά ο μεγάλος αριθμός των συνηγόρων , οι υποχρεώσεις του δικαστηρίου αλλά και η έλλειψη δικαστικής αίθουσας οδήγησαν σε νέα διακοπή για να βρεθεί λύση . Ήταν η στιγμή που κάποιος από το ακροατήριο σχολίασε χαριτολογώντας: «Εδώ ταιριάζει το τραγούδι το Σάββατο μπορείς; Όχι, όχι…”», ενώ ένας από τους κατηγορούμενους πρότεινε απευθυνόμενος στην πρόεδρο: «Βάλτο Σαββατοκύριακο που έχει κενό».

Ακόμη και στην διακοπή του δικαστηρίου η γραμματέας μόνη ανέβηκε στην έδρα για νέα συνεννόηση με τους συνηγόρους.

Τελικά, η πρόεδρος μετά από πολλές διαπραγματεύσεις έδωσε δυο ημερομηνίες για συνεδριάσεις τον Ιανουάριο.