Στη «σκιά» της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου κάθονται και πάλι στο εδώλιο οι δύο Αλβανοί οι οποίοι φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του άτυχου δικηγόρου.

Ωστόσο, σήμερα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

Στην συγκεκριμένη υπόθεση ως ηθικός αυτουργός εμφανίζεται, σύμφωνα με την κατηγορία, ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 21 ετών για την υπόθεση της Energa-Hellas Power.

Αναζητώντας την άκρη του νήματος στην υπόθεση της δολοφονίας του 52χρόνου ποινικολόγου οι αρχές έφτασαν στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Και αυτό γιατί οι δύο Αλβανοί φέρονται να ήταν μέλη της ομάδας που προσέλαβε τον 32χρόνο δράστη της ανθρωποκτονίας του δικηγόρου και έναν ακόμα 30χρόνο, ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψης, προκειμένου να εκφοβίσουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Αυτό που φέρονται να ήθελαν ήταν να «πείσουν» τον δικηγόρο προκειμένου να πιέσουν τον κρατούμενο για την υπόθεση της Energa Αριστείδη Φλώρο, τον οποίο εκπροσωπούσε ο γνωστός ποινικολόγος, να τους δώσει 5.000.000 ευρώ για να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.

Οι δυο κατηγορούμενοι Αλβανοί, πάντως, στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου σε ερώτηση δημοσιογράφων αν εμπλέκονται στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου απάντησαν: «Είμαστε αθώοι για την υπόθεση… αυτού του δικηγόρου».