Με την κατηγορία του βιασμού σε βάρος 39χρονης, η οποία φέρεται να αντιμετωπίζει νοητικά προβλήματα, θα καθίσει σήμερα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ηρακλείου 68χρονος έγκλειστος των φυλακών ο οποίος έχει… πλούσιο παρελθόν.

Ο κατηγορούμενος τον Μάρτιο του 2007 είχε «πρωταγωνιστήσει» σε ένα φρικιαστικό έγκλημα σε βάρος 50χρονης Ηρακλειώτισσας, το οποίο αποκαλύφθηκε τυχαία όταν σκυλιά βρήκαν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίσμα ένα ανθρώπινο κρανίο, το οποίο έσυραν στο δρόμο.

Πρόκειται για μία τραγική ιστορία που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με το CretaLive, μετά τον εντοπισμό του κρανίου, οι διωκτικές αρχές βρήκαν σκεπασμένο με αποκαίδια, κουρέλια και ξύλα έναν σκελετό. Χρειάστηκε να ακολουθήσει επίπονη έρευνα της Αστυνομίας για την ταυτοποίηση του πτώματος.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε η βέρα που βρέθηκε στο χέρι της. Όπως προέκυψε, το πτώμα ανήκε σε μία γυναίκα από το Ηράκλειο, μητέρα τριών παιδιών, η οποία πλήρωσε με την ζωή της την διαταραγμένη ερωτική σχέση που είχε με τον 68χρονο.

Το καλοκαίρι του 2004 ο κατηγορούμενος σκότωσε για την 50χρονη, την ποδοπάτησε και στην συνέχεια μετέφερε το πτώμα της σε ένα παλιό κτίσμα και το κάλυψε με παλιοσίδερα και ρούχα. Την άνοιξη του 2005 έβαλε φωτιά για να κάψει το πτώμα.

Σήμερα ο 68χρονος είναι κατηγορούμενος για το βιασμό μίας 39χρονης γυναίκας, η οποία αντιμετωπίζει νοητικά προβλήματα. Τόσο η ίδια όσο και η ηλικιωμένη μητέρα της είχαν καταθέσει στο πλαίσιο της προανάκρισης για την δολοφονία της 50χρονης, καθώς η γυναίκα που δολοφονήθηκε έμενε κατά καιρούς στο σπίτι τους.

Ήταν εκείνες που είδαν για τελευταία φορά ζωντανή την 50χρονη. Όπως είχαν αναφέρει, είδαν τον κατηγορούμενο να την βρίζει και να την χτυπάει για να επιβιβαστεί στο μηχανάκι του. Έκτοτε δεν την ξαναείδαν.

Δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τον κατηγορούμενο, ο οποίος… πήγε στο σπίτι τους και φέρεται πως άρχισε να τις κακοποιεί. Για το βιασμό της κόρης ο 68χρονος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε επτά χρόνια κάθειρξη.