Στον απόηχο της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου άνοιξε σήμερα η αυλαία της δίκης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου με κατηγορούμενους ως φυσικούς αυτουργούς της επίθεσης τους δυο από τους τρεις Αλβανούς κρατούμενους που φέρονται να έδωσαν εντολή για την επίθεση σε βάρος του άτυχου δικηγόρου.

Ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας κατά του κ. Αντωνόπουλου κατηγορείται ο Αριστείδη Φλώρος, καταδικασμένος ήδη για την μεγάλη υπεξαίρεση της Energa-Hellas Power.

Ο κατηγορούμενος Αριστείδης Φλώρος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο καθώς, σύμφωνα με τον δικηγόρο του ο οποίος ζήτησε αναβολή της δίκης, η κλήση του δεν έγινε με νόμιμο τρόπο.

Η απουσία του προκάλεσε την αντίδραση των δικαστών του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου οι οποίο ζήτησαν να γίνει άμεσα η μεταγωγή του από το ψυχιατρείο Κορυδαλλού όπου κρατείται.

Η απόπειρα σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου έγινε τον Νοέμβριο του 2014, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

Ο δικηγόρος κρατούσε ένα τσαντάκι με 30.000 ευρώ το οποίο ο ένας από δράστες φέρεται να άρπαξε και στη συνέχεια να τον πυροβόλησε στο πρόσωπο. Ο δικηγόρος έπεσε αιμόφυρτος και οι δράστες, πιστεύοντας ότι έχει πεθάνει, έφυγαν. Στο πλαίσιο της προδικασίας οι δύο Αλβανοί κρατούμενοι φέρονται να είχαν καταθέσει πως κατ’ εντολή του Αριστείδη Φλώρου και έναντι αμοιβής 100.000 ευρώ είχαν αναλάβει να δολοφονήσουν τον Γιώργο Αντωνόπουλο, νομικό εκπρόσωπο του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) στο πλαίσιο της διένεξης που υπήρξε για την υπόθεση της υπεξαίρεσης με βασικούς κατηγορουμένους τους εκπροσώπους των εταιρειών Energa και Hellas Power.

Από την πλευρά του ο Αριστείδης Φλώρος αρνείται την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι οι καταθέσεις των Αλβανών κακοποιών ήταν κατευθυνόμενες.

Η απόπειρα σε βάρος του Γιώργου Αντωνόπουλου και η δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, σύμφωνα με τις αρχές, είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Και αυτό γιατί οι δύο Αλβανοί κρατούμενοι που κάθονται στο εδώλιο και ένας ακόμα φέρονται να προσέλαβαν τον 32χρόνο δράστη της ανθρωποκτονίας του δικηγόρου και έναν ακόμα 30χρόνο, ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψης, προκειμένου να εκφοβίσουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Στόχος τους φέρεται να ήταν να εκφοβίσουν τον δικηγόρο προκειμένου να πιέσουν τον κρατούμενο για την υπόθεση της Energa Αριστείδη Φλώρο τον οποίο εκπροσωπούσε ο γνωστός ποινικολόγος να τους δώσει 5.000.000 ευρώ για να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.

Νωρίτερα, την ώρα που οδηγούνταν στην δικαστική αίθουσα οι δυο Αλβανοί κατηγορούμενοι επιτέθηκαν φραστικά σε δημοσιογράφους και εικονολήπτες.

«Έχετε σχέση με τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου;», ρωτήθηκαν οι δυο κατηγορούμενοι από τους δημοσιογράφους, με τον έναν από τους δύο να δίνει υβριστική απάντηση και να στέλνει… φιλάκια στους εικονολήπτες.