Εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις ληστείας, δύο στην Μεσσηνία και μία στην Λακωνία, καθώς και τρεις υποθέσεις κλοπής αυτοκινήτων, από την ασφάλεια Καλαμάτας σε συνεργασία με το γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών.

Δράστης είναι ένας 33χρονος Αλβανός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή Καλαμάτας και αναζητείται από τις αρχές.

Συγκεκριμένα από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 33χρονος στις 5 Ιανουαρίου 2010, στην Ασπροπουλιά Μεσσηνίας, μαζί με δύο ακόμη άτομα, έχοντας  καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, το οποίο είχε κλαπεί την 29η Σεπτεμβρίου 2009 από τον Άγιο Δημήτριο Αττικής, ακινητοποίησαν 48χρονο ταχυδρομικό διανομέα και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν έναν ταχυδρομικό σάκο που περιείχε χρηματικό ποσό, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στις 4 Φεβρουαρίου 2010 το πρωί, στα Κρεμμύδια Μεσσηνίας, μαζί με ένα ακόμη άτομο και χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, το οποίο είχε κλαπεί στις 20 Δεκεμβρίου 2009 από την Κόρινθο, ακινητοποίησαν 45χρονο ταχυδρομικό πράκτορα και με την απειλή όπλων του πήραν μία τσάντα, που περιείχε  χρηματικό ποσό.

Στις 13 Μαρτίου 2010 το μεσημέρι, στο Νέο Οίτυλο Λακωνίας, μαζί με ένα ακόμη άτομο, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, το οποίο είχε κλαπεί στις 4 Φεβρουαρίου 2010 από τα Φιλιατρά,  ακινητοποίησαν 60χρονο, υπάλληλο εταιρίας διανομής εφημερίδων και με την χρήση σωματικής βίας, καθώς και με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Η ασφάλεια ερευνά την συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες ενέργειες.