Τις στιγμές που πέρασαν στα χέρια των ληστών της τράπεζας στον Πειραιά εξιστόρησαν δύο γυναίκες που βρέθηκαν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Στην κάμερα του Alpha η πρώτη γυναίκα ανέφερε πως «μπήκαν οι δύο από τους δράστες στην αρχή, μας είπαν πως πρόκειται για ληστεία και μας ακινητοποίησαν για κάποιο διάστημα. Κρατούσαν όπλα και χειροβομβίδα».

Στη συνέχεια, η όμηρος συμπλήρωσε πως «όσους έβλεπα εγώ φορούσαν μάσκες. Μας οδήγησαν στο υπόγειο της τράπεζας σε ένα κουζινάκι και μας κλείδωσαν εκεί, ενώ πάνω κράτησαν την διευθύντρια και μία υπάλληλο». Τέλος σχολίασε πως οι ληστές τους φώναζαν ότι δεν θέλουν τα δικά τους χρήματα αλλά τα χρήματα της τράπεζας.

Η μαρτυρία της δεύτερης γυναίκας έδωσε ένα πιο «ανθρώπινο» πρόσωπο στην δύσκολη κατάσταση της ομηρείας που έζησε. Η κυρία ήταν η τελευταία πελάτισσα που μπήκε στην τράπεζα και πέτυχε την ληστεία στη μέση. «Εμένα μου είπαν “κάτσε κάτω δεν θα σε πειράξουμε”. Ήταν ευγενέστατοι μου έφεραν και ένα νεράκι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος είπε πως «περίπου μία ώρα έσπαγαν θυρίδες, ακούγαμε τους τροχούς και τα χρήματα που τα μετέφεραν. Μόλις μπήκα είπα “ωχ Παναγία μου” ένας έλεγε να πάω κάτω ενώ ένα δεύτερος που ήταν πιο γλυκούλης του είπε να με κρατήσουν πάνω». Η άτυχη γυναίκα ωστόσο σχολίασε πως «μου φάνηκε πως δεν είχαν σκοπό να μας πειράξουν».