Ο δικομματισμός επικράτησε στο νομό Λασιθίου, έστω και με απώλειες, χωρίς καμία ανατροπή σε έδρες αλλά και στην κατάταξη των δύο πρώτων θέσεων. Μπορεί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να φυλλορροούν, ωστόσο κρατούν τα σκήπτρα, μοιράζοντας τις δύο έδρες σύμφωνα με την … παράδοση, αναφέρει το prismanews.gr.

Πάντως τα ποσοστά μόνο ικανοποίηση δεν πρέπει να προκαλούν στην Ιπποκράτους καθώς το ΠΑΣΟΚ από το 59,37% στις βουλευτικές εκλογές του 2009 «έπεσε» στο 23,34 %. Αντιστοίχως και η ΝΔ που από το 27,51%, πριν από δυόμιση χρόνια υποχώρησε στο 14,11%. Το Λασίθι, παραμένει στον εκλογικό χάρτη «πράσινο» ωστόσο οι διαρροές μεταφράζονται σε ήττα στο στρατηγείο του γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Καρχιμάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πλησίασε στο να «σπάσει» τη δυάδα, αλλά στο νήμα δεν τα κατάφερε και έμεινε τρίτο κόμμα, με εντυπωσιακή όμως άνοδο σε σύγκριση με το 2009, 13,80% έναντι 3,84%.

Δημοκρατική Συμμαχία και Ανεξάρτητοι Έλληνες έδωσαν τη μάχη για την τέταρτη και πέμπτη θέση, με ποσοστά σαφώς μειωμένα, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους νομούς του νησιού, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη πλησίασε το 7%. Και στο Λασίθι, το ποσοστό της ανεργίας ήταν πολύ υψηλό φτάνοντας το 33,10%.

Το ΚΚΕ σημείωσε οριακή άνοδο, πτωτικά σε σύγκριση με τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές κινήθηκε ο ΛΑΟΣ, ενώ το Λασίθι στη … δική του «Βουλή» βάζει και τους Οικολόγους με ποσοστό 3,91%.