Δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι όλοι οι νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής θα είναι εκ νέου υποψήφιοι στις επόμενες εθνικές εκλογές, καθώς ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αποκλείσει όσους παρεκκλίνουν από την πολιτική γραμμή που έχει χαραχθεί. Στη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής έστειλε μηνύματα περί μηδενικής ανοχής σε ζητήματα ηθικής τάξης (κάτι που προφανώς πήγαινε στην ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή την οποία και διέγραψε από το κόμμα) αλλά και σε όσους τυχόν ακολουθούν προσωπική στρατηγική. Αυτό που είπε ήταν πως όσοι δεν θέλουν για τους δικούς τους λόγους να συστρατευτούν στηρίζοντας τις αποφάσεις και τις θέσεις του Κινήματος, δεν θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του: «Δεν θα ανεχθώ καμία προσωπική στρατηγική που βάζει το εγώ πάνω από το συλλογικό συμφέρον, την ενότητα και την προοπτική της παράταξης. Συμπεριφορές που φρενάρουν τη δυναμική του κινήματός μας μετά τον περσινό Δεκέμβρη, δεν θα είναι σε καμία περίπτωση ανεκτές. Είμαστε μία ανάσα πριν από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και αυτή η μεγάλη μάχη απαιτεί από όλους να στρατευτούμε ενωμένοι ώστε το ΠΑΣΟΚ να επιτύχει να καταστεί εκ νεόυ ο κύριος εκφραστής της πλειοψηφίας των προοδευτικών πολιτών. Όποιος δεν έχει διάθεση για κοινούς αγώνες να είστε σίγουροι ότι δεν θα είναι στην πρώτη γραμμή του κινήματος».

Οι περισσότεροι εκτιμούν πως αυτό το τελευταίο πήγαινε στον βουλευτή και πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο. Όπως σημειώνουν από τη Χαριλάου Τρικούπη, μία μέρα μετά το αίτημα Ανδρουλάκη για εκλογές λόγω της υπόθεσης των υποκλοπών εις βάρος του, ο βουλευτής είχε υποστηρίξει ότι «οι υποκλοπές δεν είναι λόγος για να πάμε σε εκλογές», ενώ θεωρούνται υπερφίαλες κα οι δηλώσεις του περί «υπερδιπλασιασμού» των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, κάτι που εκτιμούν ότι ειπώθηκε προκειμένου να τεθεί πολύ ψηλά ο πήχης, οπότε εάν δεν επιτευχθεί αυτό, θα θεωρείται ήττα για τον Ανδρουλάκη το ποσοστό που θα λάβει το κόμμα. Παράλληλα θυμίζουν ότι ο κ. Λοβέρδος ήταν απών κατά την επίσκεψη Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο. Πάντως η αλήθεια είναι πως μια διαγραφή Λοβέρδου, εάν δεν δώσει μια πολύ σημαντική αφορμή, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί, αφού καταρχάς δεν έχει κανείς να του προσάψει κάτι μεμπτό ως προς την ακεραιότητά του, καθώς με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας απαλλάχθηκε από την κατηγορία της δωροληψίας στο σκάνδαλο Novartis, ενώ πρόκειται για στέλεχος που σε περίπτωση διαγραφής θα προκαλούσε εσωκομματικούς τριγμούς.