Ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε την Χάγη και συναντήθηκε με τον Ολλανδό ομόλογό του Βόπκε Χούκστρα, σημειώνοντας ότι ο αναθεωρητισμός της Τουρκίας δεν ανήκει στο σήμερα, ενώ προέβη σε αναλυτική ενημέρωση για την έξαρση της τουρκικής παραβατικότητας.

Ειδικότερα, από την πλευρά του, υπογράμμισε την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, ιδιαίτερα του Δικαίου της Θάλασσας και τόνισε, εκ νέου, ότι ο αναθεωρητισμός αποτελεί πρακτική που δεν έχει θέση τη σήμερον ημέρα. Σημειώνουν μάλιστα ότι η επίσκεψη του κ. Δένδια στη Χάγη είναι η πρώτη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών από το 2004, όταν είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη ο τότε υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης.

Επίσης, αμφότεροι υπουργοί συμφώνησαν να συνεχίσουν την στενή συνεργασία, τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ υπενθυμίζεται ότι η Ολλανδία είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στην Ελλάδα. Εκτός από την ενίσχυση των ελληνο-ολλανδικών σχέσεων σε όλους τους τομείς και τη συνεργασία σε διεθνείς οργανισμούς, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τα Δυτικά Βαλκάνια.

Νίκος Δένδιας στην Ολλανδία

Ακόμη, η συζήτηση περιεστράφη επίσης γύρω από τα αιτήματα ένταξης στο ΝΑΤΟ που υπέβαλαν η Σουηδία και η Φινλανδία, με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας να επαναλαμβάνει την πλήρη στήριξη των αιτημάτων αυτών και είπε ότι η διαδικασία αυτή, η οποία γίνεται υπό ιδιαίτερες συνθήκες, δεν θα πρέπει να τύχει εκμετάλλευσης για ιδιοτελείς σκοπούς.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω επίσκεψη έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης του Βόπκε Χούκστρα στην Αθήνα, καθώς και της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο.