«Κύριε Μητσοτάκη αποτύχατε, με τεράστιο κόστος για τον ελληνικό λαό. Οι πολίτες έχουν πάθει ανοσία στην προπαγάνδα, αλλά εσείς έχετε εθιστεί στη διαστρέβλωση της αλήθειας. Έχετε κλειστεί μέσα σε μία προστατευτική γυάλα των αυλοκολάκων της συμφοράς και των δημοσκόπων της χαράς. Γιατί όταν ένας πρωθυπουργός γίνεται ανέκδοτο, αντικείμενο λοιδορίας και σαρκασμού, τότε αυτός ο πολιτικός έχει ήδη τελειώσει και απλά δεν το γνωρίζει ακόμη. Ώρα λοιπόν να σας ενημερώσει κάποιος που θέλει το καλό σας, για το τι πραγματικά συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία. Κύριε Μητσοτάκη, έχετε τελειώσει πολιτικά, ζείτε στο δικό σας παράλληλο σύμπαν που πιστεύετε ότι όλα πηγαίνουν καλά» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας πριν από λίγη ώρα στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης επί της πρόταση δυσπιστίας που έχει καταθέσει το κόμμα του κατά της κυβέρνησης.

Και συνέχισε: «Αντί να απολογηθείτε στους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν, τους κουνήσατε το δάχτυλο. Και ως ασπίδα σας, έχετε την τραγωδία στο Μάτι. Το Μάτι, ήταν και παραμένει ένα συλλογικό τραύμα το οποίο απαιτεί σεβασμό, σεμνότητα και όχι μικροκομματικά παιχνίδια που διαρκώς κάνετε για να αποκρύψετε τις δικές σας ευθύνες. Η επάρκειά σας θάφτηκε μέσα στο χιόνι. Που ήταν το κράτος όλες αυτές τις ώρες; Ακόμα και ο στρατός που επενέβη για τον απεγκλωβισμό οχημάτων και οδηγών, έλαβαν εντολή να αφήσουν ό,τι κάνουν και να μαζευτούν στην έξοδο 10 της Αττικής Οδού που ήταν μαζεμένα τα τηλεοπτικά συνεργεία, για να έχουν πλάνα. Όλα για την επικοινωνία. Ντροπή πια. Για εσάς έφταιγε το χιόνι που έπεσε μεσημέρι, έφτιαξε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, έφταιξαν οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες, έφτιαξαν οι ιδιώτες παραχωρησιούχοι, έφταιξαν όλοι οι άλλοι, αλλά όχι εσείς. Άντε κρίσιμες σε σκέψεις χωρίς να κρατάτε πρακτικά.

Τελικά φάνηκε ότι ο μόνος που κρατάει πρακτικά σ’ αυτή την κυβέρνηση είναι ο κ. Φουρθιώτης, κανένας άλλος. Αλλά ξέχασα, είπατε μια συγγνώμη. Όπως λέει και ο λαός μας, από τότε που βγήκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο. Φοβάμαι όμως ότι δεν αρκεί μία συγνώμη για να καθαρίσετε.

Χρωστάτε 23.275 συγγνώμες σε κάθε οικογένεια που έχασε δικούς τους άνθρωπος άδικα μέσα στην πανδημία, γιατί εσείς αποφασίσατε να μην ενισχύσετε το ΕΣΥ. Χρωστάτε συγγνώμη σε κάθε γιατρό και νοσηλευτή, που αφήσατε μόνο χωρίς τα “όπλα” που θα τον βοηθούσαν να νικήσει τον θάνατο.

Αναρωτιέμαι με ποια αξιοπιστία θα συνεχίσετε να κυβερνάτε; Με αυτή την πλήρη έκπτωση ηθικής; Παράγεται πολύ περισσότερα δεινά και ψέμα απ’ ό,τι ο λαός μας θα μπορούσε να καταναλώσει. Δώστε διέξοδο στο σημερινό αδιέξοδο. Δεν καταλαβαίνετε ότι από ‘δω και στο εξής θα έχετε μόνο πολιτική φθορά; Αφού είστε τόσο βέβαιος ότι θα κερδίσετε τις εκλογές, και ότι εμείς καταρρέουμε, γιατί λοιπόν δεν επιλέγετε την λύτρωση της λαϊκής ετυμηγορίας; Τί σας εμποδίζει να προκηρύξετε εκλογές; Αναρωτιέμαι, με ποια αξιοπιστία θα συνεχίσετε να κυβερνάτε».

«Είναι η πρώτη φορά που η “νύχτα” διεισδύει στο Μέγαρο Μαξίμου»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά αναφέρθηκε στην υπόθεση Φουρθιώτη.

Αρχικά απευθύνθηκε στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη λέγοντάς του: «Θέλω να πω δυο λόγια και για τον κατήφορο των στενών σχέσεων με έναν αστέρα της trash TV που κουβαλάει στην πλάτη του πάνω από 30 υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη και επί των ημερών σας έγινε πρόσωπο επί των τιμών με 12 αστυνομικούς να τον φυλάνε. Δεν θα ασχοληθώ κύριε καθηγητά μαζί σας. Τι να πω; Κρίμα και μόνο κρίμα. Κρίμα και ντροπή. Είναι θλιβερό, όχι μόνο για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση αλλά και για την δημοκρατία αυτό που γίνεται. Να εκβιάζεται από έναν υπόδικο με αυτή τη διαδρομή που έχει».

«Εγώ τα ερωτήματά μου όμως θα τα θέσω κυρίως στον κ. Μητσοτάκη», συνέχισε. «Κύριε Μητσοτάκη είστε σίγουρος για το ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα; Την κυβερνάτε εσείς ή οι Φουρθιώτηδες; Είναι η πρώτη φορά που η “νύχτα” διεισδύει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αναρωτιέμαι, γνωρίζατε ότι η μισή σας κυβέρνηση έκανε εξυπηρετήσεις σε έναν υπόδικο παρουσιαστή; Πώς απέκτησε φύλαξη 12 αστυνομικών; Πώς αυτός ο άνθρωπος είχε τόσο στενές σχέσεις με τόσους υπουργούς σας; Πώς το “δεξί” σας χέρι διαπραγματευόταν μαζί του τις νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης με τη μισή κυβέρνηση; Γνωρίζατε ότι τις μέρες που αντάλλασσε κλήσεις και SMS με τη μισή σας κυβέρνηση, ο κύριος αυτός έστησε 13 εταιρείες με νόμιμος εκπρόσωπος να φαίνονται δύο αλλοδαπές από τη Γεωργία, χωρίς δηλώσεις προσωπικού στην Εργάνη, λαμβάνοντας ακόμα και επιστρεπτέες προκαταβολές; Σας είχε ενημερώσει ο κ. Βρούτσης που προς τιμήν του, πήγε να τους σταματήσει; Ο εν λόγω κύριος μπήκε με μπράβους στο υπουργείο για να τον τρομοκρατήσει. Κι εσείς κύριε Μητσοτάκη τον διώξατε από το υπουργείο. Αποχώρησε ο Βρούτσης από το υπουργείο και όχι ο Φουρθιώτης από το Μαξίμου.

Έχουμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής: Από τον Δεκέμβριο του 2020 η Γενική Διεύθυνση Εισφορών του ΕΦΚΑ αποστέλλει έγγραφο στην διεύθυνση Σχεδιασμού και Συντονισμού Ελέγχου, στο ΣΔΟΕ και το ΣΕΠΕ για τη διενέργεια έρευνας για την τήρηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας για μία σειρά εταιρειών στις οποίες φιγουράρει το όνομα του Φουρθιώτη. Από τις 13 εταιρείες που φαίνονται να συνδέονται μαζί του, γνωρίζουμε ότι έχουν πιστωθεί η επιστρεπτέες προκαταβολές σε 11 από αυτές, συνολικού ποσού 194.000 ευρώ, ενώ εγκρίθηκαν επιπλέον 56.000 ευρώ. Χρήματα, που σύμφωνα με τις έρευνες της οικονομικής αστυνομίας πιστώθηκαν αρχές Μαρτίου του 2021 και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν, προκειμένου να αιτιολογήσουν χορήγηση δανείου ύψους 182.000 ευρώ στην εταιρεία Έψιλον TV, διαχειριστής της οποίας είναι ο κύριος Φουρθιώτης. Η έρευνα της οικονομικής αστυνομίας, όπως επίσης γνωρίζουμε, έχει ολοκληρωθεί. Έχει διαβιβαστεί στην οικονομική εισαγγελία; Εάν ναι, από πότε έχει διαβιβαστεί; Εάν όχι γιατί καθυστερεί; Μπορείτε να μας εξηγήσετε την τυχόν αδράνεια; Είστε σε δρόμο ολισθηρό και αδιέξοδο κύριε Μητσοτάκη».