Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega ξεκαθάρισε πως η χώρα δεν θα ξαναμπεί σε lockdown, λέγοντας πως το τέταρτο κύμα του κορονοϊού αφορά τους ανεμβολίαστους

«Δεν θεωρώ ότι η πανδημία έχει ξεφύγει. Βρισκόμαστε σε ένα τέταρτο κύμα που αφορά κυρίως τους ανεμβολίαστους. Tώρα που δεν έχουμε εμβόλιο δεν θα πάμε σε lockdown. Είμαι κατηγορηματικός διότι 3/4 Έλληνες έχουν πράξει το σωστό και θα είναι άδικο να βάλουμε περιορισμούς για κάτι που αφορά μία μειοψηφία», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για την 3η δόση είπε: «Δεν νομίζω ότι θα έχουμε μεγάλη δυσκολία να πείσουμε όσους εμβολιάστηκαν να κάνουν και την 3η δόση. Η 3η δόση είναι απαραίτητη για όλες τις ηλικίες».

Για την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός πως δεν χρειάζεται τεστ για την είσοδο στις εκκλησίες από τους ανεμβολίαστους, ο πρωθυπουργός είπε: «Θέλω να θυμίσω ότι εμείς κλείσαμε τις εκκλησίες. Δεν κάναμε Πάσχα. Ο κ. Τσίπρας αφού με κατηγόρησε ότι ευθύνομαι για όλα, έκανε μία πρόταση που αφορά το τεστ για την εκκλησία. Ίσως ο κ. Τσίπρας δεν έχει αισθανθεί την ανάγκη να ανάψει ένα κερί, δεν υπάρχει κανείς στην πόρτα για να τον ελέγξει. Είναι δύσκολο να εφαρμοστεί έλεγχος με τεστ στις εκκλησίες, καθώς είναι ένας ανοιχτός χώρος λατρείας».

Η απάντηση για τις εκτιμήσεις των 10.000 κρουσμάτων την ημέρα

Για τις εκτιμήσεις περί 10.000 ή και περισσότερων κρουσμάτων ημερησίως τόνισε πως δεν πρέπει να μετράμε τα κρούσματα με 400.000 τεστ ημερησίως αλλά τη θετικότητα και την πίεση στο σύστημα υγείας.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε ακόμα αντοχές στο σύστημα υγείας και είμαι σίγουρος ότι θα τα βγάλουμε πέρα και με αυτό κύμα γιατί όλα τα κύματα φτάνουν κάποια στιγμή στην κορύφωσή τους. Εκτιμώ ότι τα μέτρα που έχουμε πάρει σήμερα είναι απολύτως επαρκή», σημείωσε και διαβεβαίωσε ότι «τώρα που έχουμε τα εμβόλια δεν θα κλείσουμε».

Επιπρόσθετα δήλωσε ενοχλημένος όταν ακούει «ότι δήθεν έχουμε ρίξει λευκή πετσέτα» και αναρωτήθηκε τι πάει να πει «επιτροπή κοινής αποδοχής». «Να ζητάμε κομματικά πιστοποιητικά από τους επιστήμονες; Μιλάμε με τους καλύτερους επιστήμονες στη χώρα μας και από το εξωτερικό. Δεν συμφωνούν πάντα μεταξύ τους αλλά καταλήγουν σε μία θέση», υπογράμμισε.

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού MEGA

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και στους δημοσιογράφους Ράνια Τζίμα και Γιάννη Πρετεντέρη.

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Wednesday, November 3, 2021