Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια είχε ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά την απαγόρευση εισόδου της ποδοσφαιρικής ομάδας της Γαλατάσαραϊ στη χώρα μας η οποία θα έδινε σήμερα το βράδυ φιλικό αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Σύμφωνα με το κανάλι της γειτονικής χώρας TRT Haber ο υπουργός της γειτονικής χώρας έκανε λόγο για κακομεταχείριση και ταλαιπωρία των παικτών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ νωρίτερα μέσω Twitter είχε χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» τη στάση των ελληνικών αρχών.

Από την πλευρά του πάντως ο αρμόδιος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, εξήγησε ότι η Γαλατάσαραϊ αρνήθηκε να υποβληθεί σε πρόσθετους ελέγχους rapid test, όπως αναφέρει η Κοινή Υπουργική Απόφαση σε τέτοιες περιπτώσεις για όσους εισέρχονται στην Ελλάδα. Η αποστολή της τουρκικής ομάδας αντέδρασε έντονα όταν της ζητήθηκε να κάνει εκ νέου τεστ και αφού επικοινώνησε με την πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα, την κυβέρνηση στην Άγκυρα και την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μετά από αναμονή 2 ωρών, επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη.