Την επαναξιολόγηση της λίστας αστυνομικής προστασίας όλων των δημοσίων και μη προσώπων ζητά σύμφωνα με πληροφορίες το Μέγαρο Μαξίμου από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη μετά τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη φύλαξη του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη.

Όπως όλα δείχνουν, υπάρχουν πρόσωπα εντός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέσεις – «κλειδιά» που έχουν τη δυνατότητα να παραχωρούν αστυνομικούς συνοδούς σε συγκεκριμένα πρόσωπα, καλύπτοντας όχι πάντοτε υπηρεσιακές ανάγκες αλλά προβαίνοντας και σε προσωπικές εξυπηρετήσεις. Μάλιστα τα άτομα αυτά βρίσκονται στις συγκεκριμένες εδώ και πολλά χρόνια και δεν τοποθετήθηκαν ούτε από την παρούσα, ούτε και από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Στην παρούσα φάση πάντως αποσύρονται οι αστυνομικοί συνοδοί που είχαν παραχωρηθεί για τη φύλαξη του κ. Φουρθιώτη μετά από παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη σε συνεννόηση με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, όπου ζητήθηκε από την αρμόδια επιτροπή η αξιολόγηση της απόφασης για το εν λόγω πρόσωπο.

Θυμίζουμε ότι ο ίδιος ο παρουσιαστής μέσω του δικηγόρου του παραδέχεται ότι του είχε παραχωρηθεί αστυνομική φύλαξη (σ.σ. γίνεται λόγος σε δημοσιεύματα ακόμη και για 14 αστυνομικούς), διαψεύδοντας ωστόσο ότι η Πολιτεία του έχει παραχωρήσει και θωρακισμένη λιμουζίνα, κάνοντας λόγο για πόλεμο εις βάρος του. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σε σχέση με τα συκοφαντικά δημοσιεύματα που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο από χθες το βράδυ κατόπιν αναρτήσεως τέως Υπουργού Υγείας σε βάρος του εντολέως μας Μαίνανδρου Φουρθιώτη, επισημαίνουμε ότι πράγματι -ως ο ίδιος δημοσιοποίησε -ήδη έχει κατατεθεί σχετική μήνυση, καθώς και κατά δημοσιογράφου-εκδότη της εφημερίδος Documento, ο οποίος ανήρτησε και αναπαρήγαγε στον ιστότοπο που διαχειρίζεται τις ύβρεις του ανωτέρω τέως Υπουργού, ενώ η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και από έτερους δημοσιογράφους που επικαλούνται πηγές εντός της ΕΛ.ΑΣ.

Οι ανωτέρω είναι προφανές ότι έχουν επιδοθεί σε έναν ανηλεή πόλεμο σε βάρος του εντολέως μας με σκοπό να τον αποδομήσουν και να καταφέρουν την απόλυτη απαξίωση του προσώπου του. Οι ισχυρισμοί και τα δήθεν γεγονότα που παρατίθενται στα ως άνω δημοσιεύματα προβάλλονται σκοπίμως από τους ανωτέρω εν γνώσει της αναλήθειας τους προκειμένου να δημιουργήσουν στο κοινό δυσμενείς εντυπώσεις εις βάρος του εντολεώς μας, και πλήττουν βάναυσα την τιμή και την υπόληψή του.

Το αυτοκίνητο που παρουσιάζεται ψευδώς ως δήθεν τεθωρακισμένο όχημα της ΕΛ.ΑΣ ανήκει στον κ. Μαίνανδρο Φουρθιώτη.

Χαρακτηριστικό του ψεύδους των εν λόγω δημοσιευμάτων είναι ότι το αυτοκίνητο το οποίο παρουσιάζεται να οδηγεί ο εντολέας μας καταχρώμενος υποτίθεται κρατικούς πόρους, είναι στην κατοχή του νομίμως, καθώς του έχει παραχωρηθεί η χρήση του από την εταιρία συμφερόντων του «PARTY FM ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΑΕ», στην οποία ο εντολέας μας έχει την ιδιότητα του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου. Για όλα τα ανωτέρω φυσικά υφίστανται έγγραφα που αποδεικνύουν την πρωτοφανή αναλήθεια των αναρτήσεων των ανωτέρω και αναφερόμαστε συγκεκριμένα στην άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και στα σχετικά νομιμοποιητικά έγγραφα της ως άνω εταιρίας.

Τέλος, σημειούται ότι η συνεχιζόμενη αδυναμία της Αστυνομίας να προφυλάξει τα επιχειρησιακά της απόρρητα έγγραφα που αφορούν στο πρόσωπο του εντολέως μας, τα οποία αναπαράγονται συνεχώς σε πλήθος ιστοσελίδων, είναι τουλάχιστον άξια διερεύνησης και εκθέτει εξακολουθητικά σε μέγιστο κίνδυνο την ασφάλεια του ενώ μάλιστα η ίδια η ΕΛ.ΑΣ έχει γνωματεύσει οκτώ (8) φορές στο πρόσφατο παρελθόν ότι αποτελεί ευπαθή στόχο.Τα αποδεικτικά έγγραφα για όλα τα ανωτέρω είναι στη διάθεση οιουδήποτε Δικηγόρου επιθυμεί να ελέγξει την αλήθεια των ισχυρισμών μας.

Αθήνα, 31-03-2021

Η πληρεξουσία δικηγορική εταιρία»