Το θέμα του θανάτου του ασθενούς που κατήγγειλε ότι γιατρός του Ευαγγελισμού του ζήτησε φακελάκι 1.500 ευρώ για να τον χειρουργήσει σχολίασε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Βορίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, σχολίασε το θέμα λέγοντας: «Η παρέμβαση έγινε επειδή ένας γιατρός παρανομεί. Όλοι οι γιατροί που υπηρετούν στο συγκεκριμένο σύστημα, έπρεπε να κάνουν αυτό που έπρεπε», τόνισε ο κ. Βορίδης. Και πρόσθεσε: «Θα υπάρχουν πάντα κακές συμπεριφορές. Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε αυτού του είδους τις συμπεριφορές».

Ο υπουργός Υγείας πάντως αναφέρθηκε και στο θέμα των φαρμάκων λέγοντας ότι υπάρχει κλειστός προϋπολογισμός. «Ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει μέχρι ένα ποσό» και πρόσθεσε: «Μειώνεται το κόστος του φαρμάκου για τον ΕΟΠΥΥ και αυτό επηρεάζει την τελική τιμή του φαρμάκου».

Όπως είπε ο κ. Βορίδης, στόχος του είναι να αυξηθεί η χρήση των γενοσήμων γιατί έχουν την ίδια δραστική ουσία και έχουν το ίδιο αποτέλεσμα και είναι πολύ φθηνότερα. Και γι’ αυτό, όπως συμπλήρωσε, θα υπάρξουν κυρώσεις στους φαρμακοποιούς και στους γιατρούς που θέλουν να δίνουν στους ασθενείς τους τα ακριβά πρωτότυπα.