Δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα γίνει σήμερα αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25, ενώ μαζί τους θα είναι και εκπρόσωπος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ).

Η αντιπροσωπεία θα βρεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο σήμερα στις 12:00, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ύστερα από αίτημά της.

Τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν κινηθεί από κοινού από χθες, με κείμενό τους, στο οποίο εκφράζουν την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων με αφορμή τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με τον Περισσό, ο οποίος συνέταξε πρώτος το πλήρες κείμενο, αυτό τάσσεται «ενάντια στην αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, σε μια προσπάθεια να απαγορεύσει τον αγωνιστικό εορτασμό της 17ης Νοέμβρη διακινείται και υπογράφεται από εκπροσώπους συνδικάτων, μαζικών φορέων, νομικούς, δημοσιογράφους, βουλευτές, αιρετούς κ.ά».

Το εν λόγω κείμενο απευθύνεται και θα παραδοθεί στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό, στον Πρόεδρο της Βουλής, στα πολιτικά κόμματα και στους αρμόδιους φορείς.

Νωρίτερα σήμερα, το ΜέΡΑ25 ανακοίνωσε και προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά της απαγόρευσης.