«Η απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας που προβλεπόταν από τον νόμο Κατσέλη δεν καταργείται τώρα, όπως υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας. Καταργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2019, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Με υπογραφή του Ευκλείδη Τσακαλώτου καταργήθηκε» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκληρώνοντας την τριήμερη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή επί της πρότασης μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Πρόσθεσε δε ότι ο Νέος Πτωχευτικός Κώδικας, που αναφέρεται και στην προστασία της πρώτης κατοικίας, βρισκόταν επί 15 ημέρες σε δημόσια διαβούλευση, αλλά «ο κ. Τσίπρας δεν έκανε σε αυτό το χρονικό διάστημα κανένα σχόλιο, ίσως επειδή δεν είχε επιστρέψει από τις καθημερινές του διακοπές». Αναρωτήθηκε δε, για ποιο λόγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κατέθεσε πρόταση μομφής κατά ολόκληρης της κυβέρνησης συνολικά αλλά αρκέστηκε μονάχα στον υπουργό Οικονομικών. «Θα σας πω εγώ γιατί δεν το κάνατε, γιατί τρέμετε να πείτε στους πολίτες πως τάχα υπάρχει δυσαρμονία μεταξύ λαϊκής θέλησης και κοινοβουλευτικών συσχετισμών, γι’ αυτό δεν ζητάτε πρόωρες εκλογές. Η κυβέρνηση απολαμβάνει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη αυτή τη στιγμή, από αυτή που είχε πέρυσι τον Ιούλιο που στήθηκαν οι κάλπες. Ο λαός γνωρίζει ότι η κυβέρνηση δίνει μάχες και τις κερδίζει. Έρχεστε με μία μεγάλη προχειρότητα, με ένα άγχος, να καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας στην πιο λάθος στιγμή, όταν η επικαιρότητα κυριαρχείται από κορονοϊό και τα ελληνοτουρκικά. Και μετά απορείτε γιατί τα μέσα ενημέρωσης δεν ασχολούνται μαζί σας» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο επίμαχο σχέδιο νόμου που τροποποιεί τον Πτωχευτικό Κώδικα και θα ψηφιστεί αύριο, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι πρόκειται «για ένα νομοσχέδιο – τομή. Ο νόμος Κατσέλη έχει σημαντικότατες αδυναμίες και πολλοί στρατηγικοί κακοπληρωτές κρύφτηκαν πίσω από τις ρυθμίσεις του. Αυτό τώρα αλλάζει».