Τις κινήσεις της Κυβέρνησης σε ότι αφορά τον χειρισμό της πανδημίας του κορονοϊού ο οποίος πλήττει τη χώρα αλλά και τα οικονομικά μέτρα τα οποία πάρθηκαν κλήθηκαν να σχολιάσουν 1.007 ερωτηθέντες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Marc για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου του Alpha και προβλήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων κρίνουν θετικά τους χειρισμούς της Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, το 40,3% απάντησε πως κρίνει θετικά τους χειρισμούς της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Το 19,5 απάντησε αρνητικά, το 29,2% μάλλον θετικά και το 9,7% μάλλον αρνητικά.

Πώς κρίνουν όμως οι πολίτες τα οικονομικά μέτρα τα οποία πάρθηκαν κατά την πανδημία;

Το 26,9% απάντησε θετικά, το 28,5% μάλλον θετικά, το 24,6% αρνητικά και το 12,1% μάλλον αρνητικά.

Μη ρεαλιστικά κρίνει τα οικονομικά μέτρα τα οποία αντιπροτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ η πλειοψηφία των πολιτών.

Συγκεκριμένα, το 19,4% τα κρίνει ρεαλιστικά, το 48,4% μη ρεαλιστικά και το 30,1% δεν γνωρίζει καν τα μέτρα.

Η πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση τα πράγματα θα πήγαιναν χειρότερα. Συγκεκριμένα, το 56,7% απάντησε πως τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, το 15,1% καλύτερα από τώρα και το 17,5% περίπου τα ίδια.

Αναφορικά με το ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό, σε ποσοστό 53% οι ερωτηθέντες απάντησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε ποσοστό 23,7% απάντησε κανένας και το 23,3% απάντησε τον Αλέξη Τσίπρα.

Τη θετική τους ψήφο και στους υπουργούς κλήθηκαν να δώσουν οι ερωτηθέντες. Πιο δημοφιλής αναδείχθηκε ο Νίκος Δένδιας με 61,7% και ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα οι Βασίλης Κικίλιας με 58,9% και Νίκος Παναγιωτόπουλος με  58,8%.