Στο «στόχαστρο» του εισαγγελέα μπαίνει η ηχογραφημένη συνομιλία του πρώην υπουργού Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή προκειμένου να ερευνηθούν ενδεχόμενες αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις.

Ο προϊστάμενος της  Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλης Ιωαννίδης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτική εξέταση στην οποία εκτιμάται ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας αρχικά θα εξετάσει την νομιμότητα του ηχητικού υλικού προκειμένου να προχωρήσει στα επόμενα βήματά του.

Αρμόδιες πηγές ανέφεραν ότι βαρύνουσα σημασία έχει αν η επίμαχη συνομιλία ήταν δημόσια ή ιδιωτική αλλά και να ελεγχθεί το ενδεχόμενο το ηχητικό να έχει υποστεί επεξεργασία.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εξεταστούν νομικά θέματα που προκύπτουν και αφορούν τόσο στον τόπο καταγραφής της συνομιλίας ( σ.σ. φέρεται να έγινε στην Κύπρο όπου υπάρχει άλλο δίκαιο) όσο και αν  νομιμοποιείται η χρήση της συνομιλίας με τις προϋποθέσεις που ισχύουν στο σχετικό άρθρο 14 νόμου 4637/2019 που αφορά χρήση αποδεικτικού μέσου όταν καταγγέλλεται κακούργημα σχετικό με οικονομικό ή έγκλημα διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως,  όσα ακούγεται να αναφέρει στην εν λόγω καταγεγραμμένη συνομιλία ο κ. Παππάς δε συνάδουν με το περιεχόμενο της κατάθεσής του  στην προανακριτική επιτροπή της  Βουλής

 Υπενθυμίζεται ότι η  προανακριτική επιτροπή της Βουλής διαβίβασε χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών τον πλήρη φάκελο με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της, μεταξύ των οποίων και ένα usb με την επίμαχη συνομιλία. Ο φάκελος περιλαμβάνει, επίσης, το συνοδευτικό έγγραφο του κ. Μιωνή, τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης της προανακριτικής επιτροπής, τα πρακτικά της κατάθεσης του Νίκου Παππά, τον περασμένο Μάρτιο, αλλά και την τελευταία κατάθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και δήλωση του πρώην υπουργού Επικρατείας.