Τη δυστοκία των πολιτικών κομμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να επιλέξουν τους υποψηφίους που θα τεθούν επικεφαλής στα ευρωψηφοδέλτια τονίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η Frankfurter Allgemeine, προσθέτοντας ότι μόνον οι Σοσιαλιστές και η Αριστερά έχουν καταλήξει χωρίς προβλήματα στη διευθέτηση του Θέματος, με την επιλογή των Μ. Σουλτς και Α. Τσίπρα, αντίστοιχα.

Μάλιστα, η εφημερίδα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι «στην Αριστερά σημειώθηκε ευρεία συναίνεση ότι ο νεαρός σταρ της ελληνικής πολιτικής θα είναι ο καταλληλότερος επικεφαλής στις ευρωπαϊκές εκλογές».

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι «σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 30%» και αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «ένα τέτοιο ποσοστό μπορούν μόνο να ονειρευτούν άλλα αριστερά και κομμουνιστικά κόμματα στην Ευρώπη».

Τονίζει δε, ότι ο Τσίπρας αναδείχθηκε με 86% επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Αριστεράς. Στο δημοσίευμα τονίζονται οι πιθανότητες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθεί πρωθυπουργός στην Ελλάδα και εκφράζονται αμφιβολίες κατά πόσον θα «πάει μόνιμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς σε τελική ανάλυση έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να γίνει πρωθυπουργός στη χώρα του».