Στην δημοσκόπηση της Alco για το Open, εκτός από την άποψη των πολιτών για το άνοιγμα των σχολείων και άλλων θεμάτων γύρω από τον κορονοϊό, διαπιστώθηκε και η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη σε 1.000 άτομα από τις 5 έως τις 10 Μαΐου.

Αρχικά καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 49%, με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει το 20%. Κανένας από τους δύο απάντησε το 25%.

Όσο για την πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων η ΝΔ συγκεντρώνει το 40%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,6%, το ΚΙΝΑΛ 5,8%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 3,8%, το ΜέΡα 25 2,2% και η ΧΑ 2,4%.

Για το αν πρέπει να γίνουν εκλογές συντριπτικό είναι το «όχι» του 87%, ενώ το 67% θεωρεί ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές.

7 στους 10 πιστεύουν ότι δεν έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία – Πόσο εμπιστεύονται Τσιόδρα και Χαρδαλιά

Στην ερώτηση για το πως κρίνονται οι χειρισμοί της κυβέρνησης το 84% τους έκρινε επιτυχημένους, με το 15% να τους θεωρεί λίγο ή καθόλου επιτυχημένους.

Για το αν ανοίγουν σωστά τα Λύκεια και τα Γυμνάσια ή θα έπρεπε να διεξαχθούν μόνο οι Πανελλήνιες, το 60% θεωρεί ότι έπρεπε να διεξαχθούν μόνο οι Πανελλαδικές οι εξετάσεις, με το 29% να θεωρεί σωστή την απόφαση.

Για τα Δημοτικά σχολεία το 73% θεωρεί ότι δεν πρέπει να ανοίξουν, ενώ το 17% πιστεύει ότι πρέπει να ανοίξουν τον Ιούνιο.

Η άποψη για τα μέτρα ενίσχυσης

Όσο για τον ρυθμό άρσης των μέτρων το 60% πιστεύει ότι είναι αυτός που πρέπει, το 24% ότι η άρση έγινε πιο γρήγορα και 10% θεωρεί πως η άρση των μέτρων έγινε πιο αργά.

Οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι τα οικονομικά μέτρα για τους εργαζόμενους είναι μη επαρκή με ποσοστό 60% και 28% επαρκή. Αντίστοιχα είναι και τα ποσοστά για τις επιχειρήσεις με 59% μη επαρκή και 21% επαρκή.

Η ικανοποίηση για Μητσοτάκη, Χαρδαλιά και Τσιόδρα

Για τις επιδόσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κρίση του κορονοϊού, το 75% είναι ικανοποιημένο από τον πρωθυπουργό έναντι 19%. Η ικανοποίηση για τον Βασίλη Κικίλια φτάνει στο 67% και για τον Νίκο Χαρδαλιά στο 64%.

Όσο για την καθημερινή ενημέρωση του κ. Τσιόδρα, το 79% τη θεωρεί επαρκή και το 13% μη επαρκή.

Αρνητικά είναι τα ποσοστά για τον Αλέξη Τσίπρα καθώς το 42% απάντησε πως δεν είναι ικανοποιημένο.