Στη νέα δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της Pulse αποτυπώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία φτάνει το 20,5%.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 6 Μαΐου σε 1.200 άτομα.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου το 42,5% συγκεντρώνει η ΝΔ, το 22% ο ΣΥΡΙΖΑ, 6% το ΚΙΝΑΛ, 5,5% το ΚΚΕ, 4% η Ελληνική Λύση, 2,5% το ΜέΡα 25 και 1,5% η ΧΑ.

Στην προηγούμενη έρευνα της εταιρείας, την περίοδο 30 Μαρτίου έως 1η Απριλίου, η διαφορά βρισκόταν στο 23%.

Στο ερώτημα ποιον «θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;» ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 51%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 23%. Το 22% απάντησε κανένας από τους δύο.

Οι Έλληνες ανησυχούν περισσότερο για την οικονομία παρά για τον κορονοϊό

Νέα δημοσκόπηση από την Pulse για τον ΣΚΑΪ σχετικά με την άποψη των πολιτών για το μέτρα που έχουν ληφθεί για τον κορονοϊό.

Στο ερώτημα πόσο σας ανησυχεί η επιδημία του κορονοϊού, πολύ ή αρκετά απάντησε το 63%, μέτρια το 20%, λίγο ή ελάχιστα το 13%.

Στο πόσο έχουν επηρεάσει η επιδημία και τα μέτρα την οικονομική κατάσταση της οικογένειας το 53% απάντησε πως έχουν επηρεαστεί πολύ ή αρκετά, 19% μέτρια και 23% λίγο, ελάχιστα έως καθόλου.

Στην ερώτηση πόσο πιστεύετε ότι θα επηρεάσουν την οικονομική σας κατάσταση τα μέτρα το 66% απάντησε πολύ ή αρκετά, το 15% μέτρια και 13% λίγο, ελάχιστα έως καθόλου.

Για την χαλάρωση των μέτρων και αν έγινε την κατάλληλη στιγμή, το 15% θεωρεί ότι έγινε νωρίτερα απ΄ ότι θα έπρεπε, το 63% πιστεύει ότι έγινε την κατάλληλη στιγμή και το 13% θεωρεί ότι τα μέτρα χαλάρωσης λήφθηκαν αργότερα απ΄ότι θα έπρεπε.

«Πώς αξιολογείτε τις αποφάσεις και τις ενέργειες της κυβέρνησης για τον κορονοϊό;». Σε αυτό το ερώτημα το 47% απάντησε σίγουρα θετικά, το 28% μάλλον θετικά, το 12% μάλλον αρνητικά και το 8% σίγουρα αρνητικά.

Όσο για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και τις προτάσεις του στην επιδημία το 44% την κρίνει θετικά και το 50% αρνητικά.