Στη συγγραφή το έχει ρίξει τον τελευταίο καιρό ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Γιάννης Μαστρογεωργίου – όποτε έχει ελεύθερο χρόνο δηλαδή με όλα όσα συμβαίνουν.

Το νέο βιβλίο το οποίο γράφει θα αφορά την τεχνητή νοημοσύνη και την 4η Βιομηχανική Επανάσταση όπως ονομάζεται η τρέχουσα τάση της αυτοματοποίησης και της ανταλλαγής δεδομένων στις νέες τεχνολογίες παραγωγής (περιλαμβάνει τα κυβερνο-φυσικά συστήματα, το Διαδίκτυο των πραγμάτων, το cloud computing και τη γνωστική υπολογιστική). Εν ολίγοις καταπιάνεται με αρκετά εξειδικευμένες γνώσεις.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Μαστρογεωργίου στο πλαίσιο της επιστημονικής του δραστηριότητας, έχει εκπονήσει μεταξύ άλλων μελέτες για το προσφυγικό, το δημογραφικό, τη δομή της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης και τις συνέπειες μίας απόφασης για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, τη silver economy.

Έχει επίσης ασχοληθεί σε βάθος και παλαιότερα με την έννοια της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης και είναι συγγραφέας δύο βιβλίων γι’ αυτήν.

Το πρώτο έχει τίτλο «Ευκαιρίες, γκρίζες ζώνες και προεκτάσεις της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης» και  το δεύτερο, «Τα εργαλεία της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης και πώς ανά-διαμορφώνουν τη ζωή μας».