Φίλοι, συγγενείς και πολιτικοί είπαν σήμερα, Δευτέρα, το τελευταίο αντίο στον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών.

Η πολιτική κηδεία του πρώην Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Φίλιππου Πετσάλνικου τελέστηκε στην Αίθουσα Τελετών του Α’ Κοιμητηρίου Αθηνών.

Η οικογένεια σεβόμενη την προστασία του κοινού από την επιδημία του κορονοϊού απηύθυνε έκκληση να αποφευχθεί η μαζική παρουσία των φίλων του εκλιπόντος.

Ο Φίλιππος Πετσάλνικος ήταν Έλληνας δικηγόρος και πολιτικός, βουλευτής Καστοριάς του ΠΑΣΟΚ (1985-2012), πολλές φορές υπουργός σε διάφορα υπουργεία και πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων (2009-2012).

Μετά από πρόταση του Προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα και απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, η κηδεία του πρώην προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, τελέστηκε δημοσία δαπάνη.

Η σημαία της Βουλής σημειώνεται πως σήμερα θα κυματίζει μεσίστια για τον θάνατο του πρώην προέδρου του Σώματος Φίλιππου Πετάλνικου.