Την άποψη ότι «δεν πρέπει να περάσουμε σε μια κατάσταση στην οποία διώκονται οι αντιλήψεις και το φρόνημα κάποιου» εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μ.Βορίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm..

«Δεν διώκεται το φρόνημα κανενός. Εκείνο που διώκεται στην ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι το φρόνημα οδηγεί σε λάθη και παραλείψεις, ότι κάνει τα στραβά μάτια στο καθήκον του και ότι επικουρεί εγκληματικές ενέργειες λόγω των πεποιθήσεων του» υποστήριξε ο κ.Βορίδης, ο οποίος υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει στα χέρια του μια σειρά από «απολύτως συνταγματικές λύσεις» για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα που ενδεχομένως ανακύψει, εφόσον οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής προχωρήσουν στην παραίτηση τους.

«Ο πρωθυπουργός έχει μια σειρά από κινήσεις για να αντιμετωπίσει τις απόπειρες πολιτικής εκβιάσεως –διότι αυτό είναι στην πραγματικότητα– των συνεπειών απέναντι στις οποίες βρίσκεται σήμερα η ηγεσία της Χρυσής Αυγής.

Και λέω ότι έχει μια “σειρά” από ενέργειες. Ο νόμος ορίζει τον αριθμό των βουλευτών και δεν μπορεί να είναι κάτω των 200.

Είναι μεταξύ 200 και 300 και κάλλιστα μπορεί να προβλεφθεί ότι θα λειτουργήσει με νόμο σε μια τέτοια περίπτωση με μικρότερο αριθμό βουλευτών.

Δεν ξέρω τι θα επιλέξει ο πρωθυπουργός, αν θα επιλέξει αναπληρωματικές εκλογές ή μια λύση που δεν προκαλεί καθόλου εκλογές, αλλά αυτό είναι μια δόκιμη και απολύτως συνταγματική λύση» τόνισε ο κ.Βορίδης, ο οποίος επιπλέον άσκησε κριτική για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο εν λόγω θέμα.

«Καλό είναι από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να μην αξιοποιούνται οι όποιοι χειρισμοί της Χρυσής Αυγής. Ακούω μια συζήτηση που γίνεται να πάμε σε εκλογές.

Δηλαδή τι; Στηρίζει τη λογική της Χρυσής Αυγής; Την επιδοκιμάζει τη στρατηγική της Χρυσής Αυγής; Είναι μια στρατηγική εκτροπής, εκβιάσεως. Δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή η βία στην πολιτική ζωή. Ας κάνουν ότι θέλουν…» τόνισε ο κ.Βορίδης, ο οποίος αφού εκτίμησε ότι η ΝΔ θα βγει ενισχυμένη από τη γενικότερη πολιτική της, τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός είναι ο βασικός πυλώνας σταθερότητας και ανασυγκρότησης της χώρας».