Το ζήτημα της Χρυσής Αυγής τίθεται όσο και η οικονομική κρίση, ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρεί αυτήνητν ώρα.

Τόνισε ότι άκουσε η γενική συνέλευση του ΟΗΕ επίσημα από τα χείλη του υπουργού πως η Ελλάδα αγωνίζεται να ξεπεράσει την κρίση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι η διολίσθηση σε πράξεις βίας είναι λάθος να θεωρεί κανείς ότι είναι αυτομάτως αποτέλεσμα της κρίσης.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι κάθε κοινωνία έχει περιθώρια επιλογής, τίποτα δεν είναι αυτόματο.

«Όποιος πιστεύει ότι η άνοδος του ναζισμού είναι αυτόματη λόγω της κρίσης είναι επικίνδυνα ανιστόρητος», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε πως «η Δημοκρατία έχει μηχανισμούς αυτοάμυνας. Η δικαιοσύνη καλείται να προστατεύσει τη Δημοκρατία».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση και η κοινωνία έχουν την αποφασιστικότητα η χώρα όχι να ξεπεράσει απλά την κρίση, αλλά και την κρίση αξιών.

«Νιώθω ένα είδος δικαίωσης, είμαι ο πρώτος που έθεσε το ζήτημα αυτό», είπε, προσθέτοντας ότι «χαίρομαι γιατί κάλλιο αργά παρά ποτέ. Μία στυγνή δολοφονία ενεργοποιεί αντανακλαστικά που θα έπρεπε να έχουν ενεργοποιηθεί εδώ και καιρό», είπε.