Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, αναφέρθηκε στην υπόθεση με την αφίσα «Αφήστε με να ζήσω» στους χώρους του μετρό.

Η συγκεκριμένη διαφήμιση κατέβηκε ύστερα από αντιδράσεις και την παρέμβαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό  «ΘΕΜΑ 104,6» δείχνοντας την αντίθεσή του.

«Θα έπρεπε να κατέβουν εάν διέδιδαν ψέματα, εάν παρανομούσαν ή προέτρεπαν σε παρανομία, εάν το περιεχόμενό τους ήταν υπερβολικά γραφικό ή εάν η εταιρεία επικαλείτο πολιτική ενάντια στη φιλοξενία κοινωνικών μηνυμάτων, που ίσως κρίνοντα αμφιλεγόμενα. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει», ανέφερε αρχικά ο κ. Μπογδάνος.

Στη συνέχεια ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, πρόσθεσε: «Από το υπουργείο ίσως να έχει γίνει μία εσφαλμένη ανάγνωση της καμπάνιας. Διότι κανείς δεν συζητά ή θέτει υπό αίρεση το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Δεν είναι καν αυτό το περιεχόμενο του μηνύματος που τελικά λογοκρίθηκε. Η εκστρατεία τοποθετείται υπέρ της μη άσκησης ενός δικαιώματος που δεν αμφισβητείται. Γιατί αυτό το πράγμα περιορίζεται και κατεβαίνει;».

Παράλληλα ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ανέφερε ότι:«Αίσθηση προκαλεί ότι ειδικά ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ σχεδόν ταυτίστηκε με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, καρμπόν οι δηλώσεις τους. Ο ένας μίλησε για προπαγάνδα, ο δεύτερος για παραπληροφόρηση. Δεν μου αρέσει όταν πρόεδρος δημόσιου φορέα συγκοινωνίας αναπαράγει σχεδόν επί λέξει τη δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ».