«Ήταν μαζικότατη η πορεία και αυτό ήταν ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Τα μεγέθη αυτής της πορείας έχουμε να τα δούμε ίσως και μια δεκαετία», δήλωσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι «η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, του προέδρου του, των στελεχών του, σε μια πορεία, είναι θέμα ταυτοτικό για εμάς».

Έκανε λόγο για φαινόμενα έξαρσης της αστυνομοκρατίας και πρόσθεσε ότι «παρά την προσπάθεια και τους φόβους, ότι θα υπήρχαν επεισόδια, ο κόσμος τα αγνόησε» και πως πρόκειται για «ένα πρώτο αντιπολιτευτικό μήνυμα από ένα ευρύ φάσμα πολιτικών δυνάμεων απέναντι στην παρούσα κυβέρνηση». Τόνισε ότι τον ενοχλεί «η προπαγάνδα που συλλήβδην λέει “οι μπαχαλάκηδες, οι φοιτητές, οι νεολαίοι”, αυτό το ισοπεδωτικό πράγμα». «Ανάμεσα στις δύο εικόνες, του σημερινού πρωθυπουργού και του πρώην πρωθυπουργού, όπου ο ένας, ο πρώην πρωθυπουργός, αισθάνεται την ανάγκη να συμμετάσχει σε μια πορεία τιμώντας τη Δημοκρατία, με όλο το συμβολισμό που έχει αυτό και πιάνοντας το νήμα της εξέγερσης του ’73 -με ό,τι μπορεί να σημαίνει σήμερα για τις προκλήσεις που έχει η νέα γενιά- ενώ  ο άλλος, ο σημερινός πρωθυπουργός, κάνει weekend στο Λονδίνο, προτιμώ σαφώς τον πρώην πρωθυπουργό», σημείωσε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ανέφερε ότι «τη δημοκρατία του ΣΚΑΪ, τη μιντιακή δημοκρατία δεν τη θέλουμε», δηλαδή, όπως ανέφερε, «μια κοινωνία που θέλετε να είναι στα διαμερίσματά της, στον καναπέ της και να βλέπει μόνο ΣΚΑΪ». «Με τη δική μου αντίληψη θέλω να υπάρχει και ο ΣΚΑΪ, εσείς λέτε ότι όταν ο κόσμος βγαίνει έξω, αυτό είναι κάτι κακό», συνέχισε, σημειώνοντας ότι «το μέλλον της χώρας πρέπει να είναι και σήμερα και αύριο η δημοκρατία και η δημοκρατία έχει και αγώνες και κινήματα και θεσμικές παρεμβάσεις, τα έχει όλα η δημοκρατία και πρέπει να προστατεύεται αυτό», κατέληξε.